Vaccineren Beeld Getty Images
VaccinerenBeeld Getty Images

Stervende ongevaccineerde vrouw (31) roept op: “Laat je vaccineren”

Een Amerikaanse vrouw riep ongevaccineerden op TikTok op om zich alsnog te laten inenten tegen covid-19. De 31-jarige lag in het ziekenhuis met ernstige coronaklachten en is inmiddels aan de gevolgen daarvan overleden.

Anne-Flore MullerGetty Images

De vrouw was zelf niet gevaccineerd.

Geen antivaxer

De vrouw in kwestie heette Megan Alexandra Blankenbiller en komt uit Florida. Ze maakte video’s op het account @atasteofalex, aangezien haar bijnaam Alex was.

In haar laatste, hartverscheurende, video op TikTok sprak ze vanuit het ziekenhuisbed. Te zien is dat ze aan de beademing ligt en ademen allesbehalve gemakkelijk gaat. “Ik ben geen antivaxer, ik wilde gewoon zelf mijn research doen. Ik was bang en wilde het samen doen met mijn gezin, wat niet vanzelfsprekend is als niet iedereen er hetzelfde over denkt. Dat was fout van mij. Ik had er niet mee mogen wachten”, aldus de jonge vrouw.

Hartverscheurende oproep

Alex drukte dan ook iedere kijker van de video op het hart om zich echt te laten vaccineren. “Zelfs al ben je maar voor 70 procent overtuigd om het vaccin te nemen, doe het dan alsjeblieft. Want hopelijk beland je dan niet in het ziekenhuis zoals ik. Het vaccin garandeert niet dat je geen corona meer kan oplopen, maar het zorgt voor bescherming waardoor je minder ziek zal worden dan ongevaccineerde mensen”, besluit ze.

Viral video

De video is binnen de kortste keren viral gegaan. Haar oproep vanuit het ziekenhuisbed bereikte daarmee miljoenen mensen, maar de impact van de video zal de vrouw zelf nooit mee kunnen maken. Want een week na het plaatsen van de oproep overleed ze aan de gevolgen van corona.

Bron: Metronieuws, Vice, TikTok

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden