null Beeld Brunopress
Beeld Brunopress

Strafrechtadvocaat Schouten start actie voor persvrijheid: “Peter R. de Vries wil geen medelijden”

Na de aanslag op Peter R. de Vries en de terreurdreiging bij RTL Boulevard zaterdagavond, heeft strafrechtadvocaat Peter Schouten op Twitter een actie gestart. Hij meent dat we moeten waken voor een zogenoemde ‘bommeldingjournalistiek’, en start meerder initiatieven om de journalistieke vrijheid te kunnen blijven waarborgen.

De advocaat meent dat de Vries maar één ding zou willen, en dat is dat het werk ondanks alles gewoon doorgaat.

Aanslag

Peter R. de Vries werd dinsdagavond na de opnames van RTL Boulevard neergeschoten in de Leidse Dwarsstraat. Zaterdagavond was de studio van het programma zelf het doelwit van een dreiging. De opnames werden afgelast. In navolging van deze gebeurtenissen heeft strafrechtadvocaat Peter Schouten op Twitter meerdere acties op poten gezet.

Geen medelijden

Peter Schouten is oud-journalist en kent Peter R. de Vries al jaren. Op Twitter schrijft hij dat medeleven een mooi gebaar is, maar dat de Vries nooit medelijden had gewild. “Als ik iets weet dan is het dat hij geen medelijden wil maar nu zou zeggen: get the job done.”

Tipgeld

Hij doelt op het ophalen van voldoende tipgeld voor de zaak Tanja Groen. Peter R. de Vries probeert al tijden via crowdfunding één miljoen euro in te zamelen, om dat bedrag in te zetten als beloning voor de gouden tip in de vermissingszaak. Van de studente Tanja Groen ontbreekt sinds 1993 ieder spoor.

Blijven doneren

Schouten vraagt men op Twitter te blijven doneren, zodat de actie van Peter R. de Vries ook zonder zijn aandacht voortgezet kan worden. “Hoe mooi zou het zijn als hij wakker wordt en we kunnen vertellen dat de 1 miljoen tipgeld voor Tanja Groen binnen is”, aldus de advocaat.

Plan B

De strafrechtadvocaat houdt het hier echter niet bij, want ook de inbreuk op de persvrijheid gaat de oud-journalist erg aan het hart. Hij heeft nóg een idee, waarmee hij hoopt een studio te kunnen realiseren waar programma’s die onder dreiging staan alsnog kunnen opnemen. “Er moet een plan B zijn voor alle media”, aldus Schouten.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Twitter

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden