Suikerbeestjes
Benodigdheden voor circa 600 g
- 500 g kristalsuiker
- 50 g poedersuiker
- levensmiddelenkleurstof
Bereidingswijze:
- Week de vormpjes circa 8 uur in koud water.
- Breng de kristalsuiker met 1¼ dl water aan de kook en roer goed tot de suiker is oplost.
- Verwarm het mengsel tot 114°C op de suikerthermometer (zie het recept voor borstplaat) en maak de zijkant van de pan regelmatig schoon met een nat kwastje.
- Haal de pan van het vuur en roer de poedersuiker en eventueel de kleurstof door het hete mengsel. Hoe langer je zachtjes roert, hoe mooier het mengsel wordt.
- Schenk het daarna in de vormpjes. Door zachtjes tegen de vorm te tikken, haal je de luchtbellen eruit. Wacht tot de suikerbeesten hard zijn en maak de vormen dan héél voorzichtig los. Pas op, het breekt heel snel!
Bereidingstijd: circa 20 min. Wachten: circa 3 uur. Circa 370 kcal/100 g.
Productie & receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking.