null Beeld

Super simpel: chocoladekommetjes maken

Wauw! Deze fantastische chocoladekommetjes zijn super eenvoudig om te maken. Vul ze met fruit of ijs en je hebt een heerlijk toetje. Feestelijk, lekker makkelijk én je hebt er achteraf minder afwas van.

Vera Klandermans

Nodig voor de chocoladekommetjes

  • lepel
  • kom
  • pan die groter is dan de kom
  • bakpapier
  • punaise of naald
  • waterballonnen
  • olie
  • 300 gram melk- en pure chocolade (300 gram in totaal)

Lees ook: chocolade smelten met een fohn

Zo maak je het

De temperatuur van de chocolade moet rond de 30 graden Celsius zijn. Wrijf olie op de ballonnen voordat je ze in de chocolade doopt, zodat de ballon niet aan de chocolade plakt als je hem laat knappen. Laat de ballonnetjes met chocolade 15 minuten in de ijskast staan voordat je de ballonnen laat knappen. En natuurlijk: vul met ijs of vers fruit!

Liever iets anders maken? Wat dacht je van chocolade-banaanhapjes of een chocoladetaartje in een mok.

Bron: Zie.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden