null Beeld

Supernanny Jo Frost wil zelf ook kinderen

Opvoeddeskundige Jo Frost (bekend van het programma 'Supernanny') gaat op de Nederlandse toer. Voor haar nieuwe televisieprogramma 'Nanny on tour' reist ze met een busje door het land om ouders te helpen hun kinderen op te voeden. Jo Frost: Nanny on tour is op dinsdag 3 maart om 20.30 uur te zien op RTL4.

Helene van Santen

Voeden wij Nederlanders onze kinderen goed op?

“Uit onderzoek blijkt dat Nederland het heel goed doet in vergelijking met andere landen. Maar alle ouders over de hele wereld staan voor dezelfde uitdagingen. Natuurlijk zijn er culturele verschillen en heeft ieder land zijn eigen tradities, maar het opvoeden van kinderen is universeel. Iedere ouder vraagt zich af hoe je ervoor zorgt dat je kind in zijn bed blijft liggen als het ‘s nachts wakker wordt.”

Welk probleem kom je het meest tegen?

“Veel mensen gebruiken de naughty step (waarbij kinderen voor straf op de trap moeten zitten) verkeerd. Dat vind ik jammer, omdat ik die methode heb bedacht. Het is bedoeld als een straf, als kinderen zich hebben misdragen. Maar laatst ontmoette ik een vrouw die haar dochtertje op de trap zette omdat het haar niet lukte zich aan te kleden. Terwijl ze dat gewoon nog moest leren! De naughty step moet je alleen gebruiken als kinderen echt stout zijn geweest.”

Je uiteindelijke doel is dat de overheid ervoor zorgt dat straks door heel Nederland mobiele opvoeddeskundigen rijden. Ga je met dit plan naar minister-president Rutte?

“Ik zou het er graag een keer met de minister-president over hebben! Ik neem het initiatief met dit programma en ik hoop dat dit het begin is van een gesprek. Voor veel mensen is het een grote stap om naar een coach te gaan met opvoedvragen. Een busje bij mensen in de buurt is laagdrempeliger.”

Je hebt zelf geen kinderen. Wil je die wel ooit?

“Ik ben altijd erg druk geweest met mijn carrière. Maar ik heb nu een verloofde, Darrin, en we zijn heel gelukkig samen. Misschien zouden we wel kinderen willen, wie weet wat de toekomst brengt…”

Waar kunnen ouders terecht die niet naar jouw busje kunnen komen?

“Iedereen kan mij een vraag stellen op Twitter: @Jo_Frost. Ik geef mensen via Twitter elke dag gratis advies.”

In onderstaande video licht Jo haar wens om zelf ooit een kindje te krijgen toe. De 43-jarige oppas sluit de mogelijkheid tot adoptie niet uit.

http://youtu.be/SHAmxhs6VyE

Beeld: TLC

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden