null Beeld

Supersimpel: zó maak je een overheerlijk bananenbrood

Zin om iets bakken, maar liever geen caloriebom? Dan is een bananenbrood een heel goede optie en de kans is groot dat je alle ingrediënten zelfs al in huis hebt.

Online redactie Libelle

Heerlijk bij de thee, met een bolletje ijs als toetje of als ontbijt.

Benodigdheden

  • 4 rijpe bananen
  • 3 eieren
  • 180 gram speltbloem (of zelfrijzend bakmeel)
  • snufje kaneel
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 6 dadels (ontpit)
  • 1 of 2 handjes noten

Bereiding bananenbrood

Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd 3 bananen, de dadels en noten in stukjes en doe ze samen met de eieren en het snufje kaneel in een beslagkom en mix alles tot een glad beslag. Spatel de speltbloem en bakpoeder erdoorheen.

Giet daarna het beslag in een ingevette cakevorm en leg er een gehalveerde banaan bovenop. Bak het bananenbrood ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer met een prikker of het bananenbrood gaar is. Bewaar het bananenbrood afgedekt met folie of vries het in plakjes in. Mocht je het lekker vinden dan kun je er ook altijd nog rozijnen of (gedroogd) fruit aan het beslag toevoegen.

Toch meer een zoetekauw? Deze ‘gezonde’ kwarkcake met fruit is verrassend lekker:

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Leuke recepten. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden