null Beeld

Sylvia vertelt in ‘Jinek’ waarom zij en Freddy tóch uit elkaar zijn

Dinsdagavond was de slotaflevering van Married at first sight te zien. Hierin kregen de kijkers het verlossende antwoord: welke stellen blijven getrouwd en wie gaan er uit elkaar? Na de uitzending waren deelnemers Freddy en Sylvia en presentator Carlo Boszhard te gast bij Jinek.

Tara Stokdijk

Daar onthulde het stel dat ze toch gescheiden zijn en vertelde Sylvia openhartig over haar ziekte.

De ontknoping

Tijdens de slotaflevering van Married at first sight zaten kijkers op het puntje van hun stoel. Welke stellen hebben het gehaald? Helaas bleek dat Suzan en Bert, Rein en Danny, Lars en Lizzy en Mick en Daisy niet meer bij elkaar zijn. Aron en Monique en Freddy en Sylvia lieten weten wel met elkaar door te willen. Maar rondom dit laatste stel kwam heftig nieuws: Sylvia heeft longkanker. Ze kon dan ook niet bij de laatste opnames zijn.

Sylvia vertelt over haar ziekte

In Jinek vertelt Sylvia hoe het nu met haar gaat: "Ik heb nog geen vooruitzicht waarin ik van de ziekte af zal zijn. Maar de artsen gaven mij wel positief bericht: anderhalve week na mijn behandelingen was al een krimp bij de tumor te zien. Ook de klieren zijn aan het krimpen. Dat is goed, maar het voelt voor mij wel alsof ik in een slechte achtbaan zit."

Onverwachte diagnose

De diagnose longkanker had Sylvia niet zien aankomen. Vlak na het koppelsweekend zou ze naar de dokter gaan voor haar heup. "Ik dacht dat ik van de arts de uitslag van mijn heup zou horen, en dan vertelt de beste man dat je longkanker hebt", laat Sylvia hierover weten.

Erg voor Fred

Toen ze deze uitslag kreeg, vond ze het ook heel erg voor Freddy: "Freddy kende mij net een paar weken en die kreeg gelijk met een zieke vrouw te maken. Ik zei tegen Freddy: 'Dit wil je niet, ik vind dit heel erg voor jou. En ik wil je ook de keuze geven of je hier wel mee wil dealen.' Hij dacht natuurlijk dat hij met een gezonde vrouw zou trouwen", vertelt Sylvia.

De stekker eruit

Hoewel we in Married at first sight zagen dat het stel ervoor koos om bij elkaar te blijven, zijn ze nu toch uit elkaar. Over die keuze zegt Sylvia: "Ik vond het niet eerlijk. Freddy moet gewoon de kans krijgen om een gezonde vrouw te treffen. Ik heb vrijwel direct daarna de beslissing genomen om de stekker eruit te trekken. Ook voor Fred, want hij had dat waarschijnlijk niet zelf gedaan. Fred moet een nieuwe kans krijgen op liefde en ik moet mij focussen op mijn gezondheid." Freddy laat weten dat hij graag nog bij haar was gebleven, maar dat hij haar keuze accepteert en respecteert.

Geen spijt

Sylvia heeft geen spijt van haar deelname aan het programma: "Het heeft me door mijn ellendigste periode heen geholpen. Dertig bestralingen verder en nog een heleboel chemokuren. Toch kon ik van de ervaring genieten."

Reacties

Op Twitter laten de kijkers weten dat ze Sylvia heel moedig vinden en haar keuze begrijpen. Ze leven met haar mee en wensen haar veel liefde en beterschap toe.

Dit vindt Eva Jinek moeilijk als hardwerkende moeder

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: RTL, Twitter. Beeld: RTL

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden