Sylvie Meis bei Edel Optics Präsentation in Hamburg *** Local Caption *** 31185330 Beeld BrunoPress/Action Press
Sylvie Meis bei Edel Optics Präsentation in Hamburg *** Local Caption *** 31185330Beeld BrunoPress/Action Press

Sylvie Meis (43): “Ik kwam door medicatie op mijn 31e al in de overgang”

Sylvie Meis (43) vertelt in een nieuw interview met het Duitse tijdschrift Bunte openhartig over de periode dat ze borstkanker kreeg. Door de medicatie die ze kreeg, kwam ze op haar 31ste al in de overgang.

Chanan FoppenBrunoPress/Action Press

In de zomer van 2009 kreeg Sylvie Meis de diagnose borstkanker. In een interview met het Duitse blad Bunte vertelt ze dat ze door de medicatie toen ook in de overgang kwam. “Door de kankermedicatie, die ik slik sinds ik in 2009 borstkanker kreeg, raakte ik twaalf jaar geleden in de overgang. Van de opvliegers waar vrouwen van mijn leeftijd nu mee te maken krijgen, heb ik dus geen last meer.”

Denk er elke dag aan

Sylvie kreeg destijds hormoontherapie en slikt tot op de dag van vandaag nog steeds het kankermedicijn Tamoxifen. Daar heeft ze geen problemen mee. “De eerste twee jaar na de diagnose waren emotioneel stressvol. Na vijf jaar word je als genezen beschouwd. Ik ga minstens twee keer per jaar naar de kankerscreening. Natuurlijk denk ik elke dag aan de ziekte, maar nu positief", vertelt ze daarover.

Geen kinderen meer

Doordat Sylvie zo vroeg al in de overgang kwam, kan ze ook geen kinderen meer krijgen. Dat hebben zij en haar man Niclas Castello geaccepteerd. “Niclas houdt van Damián als zijn bonuszoon. We zijn gelukkig met de situatie zoals die nu is”, aldus Sylvie.

Bron: Bild.de

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden