null Beeld

Taartje met frambozen

Libelle Admin

Vul gebakken zanddeegbodems met frambozen en toefjes stijfgeklopte slagroom.

Ingrediënten voor de zanddeegbodems voor circa 12 stuks

300 g bloem

125 g witte basterdsuiker

snufje zout

1 losgeklopte eidooier

110 g blokjes koude boter

1-3 el melk

Bereidingswijze

  • Meng 300 g bloem, 125 g witte basterdsuiker, snufje zout en 1 losgeklopte eidooier.
  • ‘Snijd’ er 110 g blokjes koude boter met 2 messen door tot de boter heel fijn verdeeld is.
  • Kneed alles snel tot een samenhangend deeg en voeg zoveel melk toe (1-3 el) tot een soepel deeg ontstaat.
  • Laat het afgedekt 1 uur in de koelkast opstijven.
  • Rol het deeg tussen 2 stukken bakpapier uit tot een lap van 3-4 mm. dik.
  • Steek hieruit cirkels van 12 cm doorsnede en bekleed daarmee ingevette taartvormpjes van 8-10 cm doorsnede.
  • Bak ze in 15-25 min. krokant in een voorverwarmde oven op 190°C.
  • Laat op een rooster afkoelen.

Bereidingstijd: circa 30 min. Opstijven: circa 1 uur. Oventijd: 15-25 min.

Circa 270 kcal p. st.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Renée Frinking, Peter Kooijman.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden