Brunopress Beeld BrunoPress/ArjoFrank Fotografie
BrunopressBeeld BrunoPress/ArjoFrank Fotografie

Talpa reageert voor het eerst op commotie rondom de Meilandjes

Nadat meerdere bedrijven de Meilandjes lieten vallen na de islamkritische uitspraken van Erica, was de grote vraag wat Talpa zou gaan doen. Het multimediaal bedrijf is verantwoordelijk voor het uitzenden van de realityserie van de Meilandjes, maar hield zich tot nu toe angstvallig stil. Gisteravond kwam het bedrijf voor het eerst met een verklaring.

Erandi GodinezBrunoPress/ArjoFrank Fotografie

En wat blijkt? De Meilandjes hoeven zich vooralsnog geen zorgen te maken dat Talpa de samenwerking zal stoppen. Het bedrijf laat weten dat ze verder niet willen reageren op de ophef die is ontstaan, maar dat de zaken buiten het programma ‘voor rekening van de familie zelf’ zijn.

Schokkende uitspraken

De ophef die momenteel gaande is, heeft alles te maken met uitspraken die Erica Meiland in haar boek heeft gedaan. Zo vertelde ze tegen het dragen van hoofddoeken te zijn en noemde ze vrouwen die boerka’s dragen ‘pinguïns’. Tot afschuw van veel mensen deed ze deze uitspraken nog eens dunnetjes over bij Jinek.

Verklaring Talpa

Talpa laat aan het ANP weten dat hun samenwerking alleen de serie Chateau Meiland betreft. “Het programma geeft een unieke blik in het bijzondere leven van de familie en staat bekend als luchtig amusement over het wel en wee van het gezin. Binnen die kaders van onze samenwerking doen we uitspraken over de familie en/of gebeurtenissen. Overige (privé)zaken en/of samenwerkingen, buiten het programma om, komen voor rekening van de familie zelf.”

‘Voor vrijheid van meningsuiting’

Wel zegt Talpa voor vrijheid van meningsuiting ‘en tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen’ te zijn. De Meilandjes hebben zelf nog niet gereageerd op de ophef.

Bron: RTL Boulevard

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden