null Beeld

Tarte tatin van sjalot

Libelle Admin

Bijgerecht voor 4-8 personen

Benodigdheden:

  • 24-28 sjalotjes, gepeld
  • 5 dl rode wijn
  • 1 blaadje laurier
  • 4 el honing
  • 50 g
  • boter
  • zout, peper
  • 4 plakjes bladerdeeg

Bereidingswijze

  1. Kook de sjalotjes met de wijn, laurier en honing circa 45 min. op zacht vuur. Laat de sjalotjes uitlekken.
  2. Zeef de kookvloeistof en kook deze in tot circa 4 el.
  3. Roer de boter erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  4. Verdeel de vloeistof over 4 vormpjes van 10 cm doorsnede en leg in elke vorm 6-7 sjalotjes.
  5. Rol elke plak deeg iets uit, steek er cirkels van 11 cm doorsnede uit en leg over de sjalotjes.
  6. Duw de deegranden naar binnen.
  7. Bak de taartjes in het midden van een voorverwarmde oven op 220°C in 20-30 min. krokant.
  8. Stort ze voor serveren.

Bereidingstijd: circa 1 uur. Oventijd: 20-30 min. Circa 375 kcal p.p.

Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden