Tarte tatin van sjalot
Bijgerecht voor 4-8 personen
Benodigdheden:
- 24-28 sjalotjes, gepeld
- 5 dl rode wijn
- 1 blaadje laurier
- 4 el honing
- 50 g
- boter
- zout, peper
- 4 plakjes bladerdeeg
Bereidingswijze
- Kook de sjalotjes met de wijn, laurier en honing circa 45 min. op zacht vuur. Laat de sjalotjes uitlekken.
- Zeef de kookvloeistof en kook deze in tot circa 4 el.
- Roer de boter erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de vloeistof over 4 vormpjes van 10 cm doorsnede en leg in elke vorm 6-7 sjalotjes.
- Rol elke plak deeg iets uit, steek er cirkels van 11 cm doorsnede uit en leg over de sjalotjes.
- Duw de deegranden naar binnen.
- Bak de taartjes in het midden van een voorverwarmde oven op 220°C in 20-30 min. krokant.
- Stort ze voor serveren.
Bereidingstijd: circa 1 uur. Oventijd: 20-30 min. Circa 375 kcal p.p.
Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.