Team ‘Uitstel van executie’ krijgt veel complimenten voor hulp aan gezin: “Wat was dit grandioos” Beeld Screenshot RTL
Team ‘Uitstel van executie’ krijgt veel complimenten voor hulp aan gezin: “Wat was dit grandioos”Beeld Screenshot RTL

Team ‘Uitstel van executie’ krijgt veel complimenten voor hulp aan gezin: “Wat was dit grandioos”

In Uitstel van executie staat het water altijd al aan de lippen van de deelnemers, maar voor Robin en Rasha en hun twee dochters moest er écht snel hulp komen. Ze dreigden door gedoe met documenten hun huis uit te moeten en ze hadden geen plek om heen te gaan.

Chanan FoppenScreenshot RTL

Robin en Rasha woonden noodgedwongen met hun twee dochters illegaal in een chalet op een vakantiepark. Maar omdat die woning verkocht was, moesten ze daar binnen een week weg. Omdat dit al plan F was, hadden ze geen andere plek om naartoe te gaan en zagen ze nog maar één mogelijke uitweg: ze schakelden de hulp in van het team van Uitstel van executie.

Mooiste afleveringUitstel van executie’

Martijn Krabbé noemde deze aflevering voorafgaand op Instagram ‘de mooiste’ en dat is volgens de kijkers van het programma terecht. Robin en Rasha, die oorspronkelijk uit Egypte komt, hadden het jaren geleden allemaal namelijk prima voor elkaar. De twee leerden elkaar kennen in het hotel waar ze allebei werkten en twee maanden later gingen ze samenwonen in het huis van Rasha in Haarlem. Toen de moeder van Rasha de diagnose leverkanker kreeg, besloten ze dat ze bij haar in Egypte wilden zijn. Ze zegden hun baan op om voor haar te zorgen.

Terug in Nederland

Robin vond in Egypte een leuke baan en ook hun eerste kindje werd daar geboren. Wanneer Rasha weer zwanger is en hun eerste dochtertje naar school moet, verhuizen ze terug naar Nederland. Ze gaan tijdelijk in een chalet wonen. Robin vindt al snel weer een leuke baan, dus ze hebben er vertrouwen in dat ze ook snel ergens anders kunnen gaan wonen. Maar als Rasha kinderbijslag wil aanvragen, blijkt dat hun dochter, door een administratieve fout op de Nederlandse ambassade in Caïro, zonder ouders staat geregistreerd. Dat zou er zelfs voor kunnen zorgen dat het meisje door jeugdzorg bij haar ouders wordt weggehaald.

Een uitzichtloze situatie

Als ook nog blijkt dat Rasha bij terugkeer in Nederland voor zichzelf een nieuwe verblijfsvergunning moet aanvragen en daar lang op moet wachten en Robin zijn baan verliest in coronatijd, ziet het gezin geen uitweg meer uit de situatie. Ze moeten verhuizen, maar kunnen zich niet inschrijven voor sociale huur en kunnen ook geen werk vinden of uitkering aanvragen voor Rasha om zo een huis in de vrije sector te kunnen betalen. Geld voor een reis naar Egypte om hun dochter te laten erkennen, is er ook niet.

Oplossing ‘Uitstel van executie’

Zelfs het team van Uitstel van executie ziet niet meteen een oplossing voor de situatie van Robin en Rasha. Maar ze geven natuurlijk niet op. Gelukkig weet makelaar Alex op de valreep een plek te vinden in een gezinsopvang waar ze tijdelijk heen kunnen en vindt Robin een nieuwe baan. Met een beetje hulp van budgetcoach Eef ontvangt Rasha haar verblijfsvergunning en kunnen ze zelfs de reis naar Egypte maken om die beruchte stempel te halen.

Nieuwe woning

Uitstel van executie zou Uitstel van executie niet zijn als er niet nog een enorme verrassing voor het gezin zou zijn. En dat is: een nieuwe woning! En niet zomaar een woning, een compleet opgeknapte en ingerichte woning. Als op het einde van de aflevering ook nog eens blijkt dat Rasha een nieuwe baan heeft, lijkt niets een mooie toekomst voor het gezin meer in de weg te staan.

Niet alleen presentator Martijn Krabbé vindt dit een van de mooiste afleveringen van het programma, ook kijkers waren erg onder de indruk:

Bron: RTLBoulevard.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden