Terrines met rood fruit

Nagerecht voor 8 personen:

  • 75 g witte kristalsuiker
  • 6 blaadjes witte gelatine
  • 2 dl witte wijn
  • 1-2 tl citroensap
  • 200 g kersen, zonder steeltjes, ontpit
  • 200 g frambozen
  • 200 g kleine aardbeien
  • 200 g rode bessen, zonder steeltjes

Bereidingswijze:

  1. Breng 2 dl wijn met de suiker aan de kook en laat de suiker oplossen.
  2. Week de gelatine circa 5 minuten in ruim koud water, knijp de gelatine goed uit en los het op in het warme wijnmengsel.
  3. Laat het mengsel iets afkoelen, roer dan de rest van de wijn en het citroensap erdoor.
  4. Laat alles goed afkoelen.
  5. Roer alle vruchten erdoor en schenk het mengsel in 8 hoge vormpjes.
  6. Dek ze af met plasticfolie en laat de terrines in de koelkast circa 8 uur opstijven.
  7. Stort ze voor serveren op een bordje en garneer met een trosje rode bessen.

Bereidingstijd: 10 minuten. Wachttijd: 8 uur.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden