AMSTERDAM - Tijl Beckand van de Grote Improvisatieshow. ANP KIPPA REMKO DE WAAL Beeld ANP /  ANP Kippa
AMSTERDAM - Tijl Beckand van de Grote Improvisatieshow. ANP KIPPA REMKO DE WAALBeeld ANP / ANP Kippa

Terug van weggeweest: de Lama’s – na 14 jaar!

Het zijn heuglijke dagen in televisieland: Vandaag Inside verdwijnt en De Lama’s komen terug. De cabaretgroep, die zichzelf sinds vorig jaar Tafkal noemt, gaat voor Videoland zes nieuwe afleveringen maken.

Milou WindhorstANP / ANP Kippa

We zullen nog wel even geduld moeten hebben, want de afleveringen zijn waarschijnlijk pas na de zomer op Videoland te zien. “Toen we stopten dacht ik: we gaan dit misschien ooit nog wel eens voor theater doen, maar nooit meer voor tv”, zei Ruben Nicolai vrijdag. “Maar de laatste keer dat we het erover hadden, dachten we allemaal: waarom niet?”

Het is veertien jaar geleden dat de stekker uit het hilarische programma van Ruben Nicolai, Tijl Beckand, Ruben van der Meer, Jeroen van Koningsbrugge en Patrick Lodiers werd getrokken.

Scorende honden

Volgens Jeroen is de groep in de loop der jaren veranderd. Voorheen waren hij en zijn maatjes vooral een stel ‘jongen honden die wilden scoren’, vindt hij. De ego’s hebben ruimte gemaakt voor iets mooiers. “Nu staan we op het podium en je merkt het verschil: er is veel meer rust, je gunt elkaar iets. Je denkt veel meer aan het geheel in plaats van dat je egoïstisch bent.”

Voormalig Lama’s

Hoewel De Lama’s officieel in 2008 van de buis verdwenen, zijn ze nooit helemáál weggeweest. Bij hun tienjarig jubileum in 2014 maakten de mannen nog een reünieaflevering. In 2017 volgde een comeback met shows in de Ziggo Dome. Dit én volgend jaar staan ze meermaals in Nederlandse theaters onder hun nieuwe naam Tafkal, een acroniem van The Artists Formerly Known As Lama’s.

Bron: Telegraaf.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden