null Beeld

PREMIUM

Tessel: “Baltsen kun je wel, nu nog een vrouwtje aan je binden”

We gaan aan het werk, zei ik laatst tegen Vlinderman en Vos in onze groepsapp Bindingsbang. We moeten hier toch vanaf kunnen zien te komen? Ik spreek af met Vlinderman, die ik jaren geleden tinderend heb ontmoet.

Ik zit op de veranda van het tuinhuisje van Mark, alias de Vlinderman. Het is harstikke koud, maar we willen nog niet naar binnen. Ik trek een grote jas van hem aan over mijn eigen jas en bind mijn sjaal stevig om mijn nek. We hebben een geweldig uitzicht op een dode boom een paar tuinen verderop waar een ooievaarskoppel een nest aan het bouwen is. Dat doen ze met een bewonderenswaardige ijver, maar ook erg slordig. Het mannetje vliegt heen en weer met takken, waarvan de meeste meteen weer naar beneden vallen.

Tien punten

Mark vertelt hoe het stelletje de afgelopen dagen onophoudelijk met hun snavels klepperde. "Dat is deel van hun baltsgedrag", weet hij. "Daarmee verleiden ze elkaar en verstevigen ze hun band."

"Misschien kan jij nog wat van ze leren", lach ik. "Baltsen kun je wel, nu nog een vrouwtje aan je binden." Mark heeft net verslag gedaan van zijn laatste datingavonturen. Hij zit nog steeds op Tinder, en kijkt elke dag wel even. Verslavend gedrag, geeft hij toe. Elke match streelt zijn ego. "Alsof ik weer tien punten heb verdiend." Mark heeft elke week wel een date volgens een beproefd recept. Eerst appen en facetimen, dan samen aan de wandel, en als dat allemaal wederzijds bevalt, nodigt hij de dame uit voor het eten.

Knibbelknabbelhuisje

Zelf heb ik Mark ook tinderend ontmoet. Na de eerste ontmoeting in het café nodigde hij me uit op zijn tuin in een park aan de rand van de stad. Daar woonde hij in een houten knibbelknabbelhuisje van nog geen 20 vierkante meter, waar naast een reusachtig bed nog nét plek was voor een tafeltje met twee stoelen en een loveseat waarin je niet aan elkaar kon ontsnappen. Een handige opstelling voor een man die van doorpakken houdt.

Die eerste avond bij hem thuis verhuisde ik met één stap van de eetstoel naar het krappe bankje en vervolgens met één sprongetje naar het bed.

Rosanne

We bleven een tijdje met elkaar rommelen tot duidelijk werd dat Mark nog andere dames achter de hand had. Een van hen, een zekere Rosanne, belde me na een paar weken op. Of ik wel wist dat hij een relatie had? Nee, dat wist ik niet. Ik vroeg het na bij Mark. Die diste een vaag verhaal op. Dat hij zich tijdens een time-out met Rosanne gemachtigd had gevoeld ook met andere vrouwen te daten en te seksen. Daar dacht Rosanne blijkbaar heel anders over.

Ik had geen zin om tussen die twee te zitten, bovendien was ik in die tijd verliefd op een New Yorker (met wie het evenmin goed afliep). Mark en ik bleven vrienden. We kunnen als klepperende ooievaars eindeloos over ons liefdesleven praten.

Dolores

Als we na het eten binnen bij zijn kachel onze verkleumde lijven warmen, vraag ik hem wat er toch gebeurd is met Dolores. Op Tinder had hij een vrouw ontmoet die vlak daarvoor was verkast naar Brazilië, haar moederland, waar ze elk jaar een paar maanden verbleef. Al snel waren ze elke avond aan het videobellen. Mark werd halsoverkop verliefd en droomde hardop van een nieuw leven waarin hij elke gure winter naar de hartstochtelijke Dolores in Brazilië en haar huis bij zee vluchtte. Na drie weken kocht hij een ticket, boekte voor twee weken een Airbnb bij haar in de buurt en vertrok. Daarna hoorde ik nauwelijks iets van hem.

Decolleté

Op mijn nieuwsgierige appjes gaf hij ontwijkende antwoorden. Dat hij heerlijk in zee had gezwommen, en genoot van zon, strand en bier. Ik wist genoeg. Maar nu, bij de warme kachel in zijn kleine huisje, kan hij niet aan mij ontkomen. Hij vertelt dat hij op het lokale vliegveldje waar ze hem afhaalde na een eindeloze en vermoeiende reis, één blik op haar wierp en wist: dit is niet mijn type. "Wat bedoel je daarmee?", vraag ik. "Je wist toch hoe ze eruitzag? Je hebt eindeloos met haar gefacetimed!"

"Nou", zegt hij verlegen lachend, "de camera kwam eigenlijk nooit onder haar decolleté. Ik had een vermoeden dat ze stevig was, maar ze bleek wel erg stevig." Ik ben met stomheid geslagen. "Dus jij bent helemaal naar Brazilië gevolgen om te ontdekken dat de vrouw van je dromen te dik is naar jouw maatstaven?"

Ik denk aan de ooievaars die een paar meter verderop tegen elkaar aan in hun slordige nest slapen, en vraag: "Mark, wanneer kom je ooit verder dan wat vrolijk baltsgedrag?"

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden