Tessel Tindert

Tessel: “Give it a try, dacht ik. Ga eens voor de verandering voor een gewone man”

Tessel Beeld Libelle
TesselBeeld Libelle

Tegen Julie zei ik dat ze haar intuïtie moest volgen. Dit deed mij denken aan mijn relatie met Willem. Mijn vriendin Rineke stelde hem aan mij voor en ik nam de sprong in het diepe.

“Aardige jongen, Niels”, zeg ik de volgende dag tegen Juul als ik haar bel.
“Ben je erg verliefd?” Ik hoor haar aarzelen aan de andere kant van de lijn. “Ik denk het wel”, zegt ze.
“En hij op jou? Je verdient een man die je op handen draagt. Hij moet geen spelletje met je spelen, hoor.”
“Hè, mam”, zegt ze korzelig. “We kennen elkaar nog maar een paar maanden, we gaan niet morgen trouwen. Hoe kan ik nou weten hoe serieus dit wordt.”

Volg je intuïtie

“Dat voél je”, zeg ik beslist. Maar dan bedenk ik dat ik nu niet bepaald de beste raadgever op liefdesgebied ben, met mijn scheiding en mijn moeizame affaires. Luchtig sluit ik het gesprek af: “Juultje, je hebt gelijk. Maar ik gun je gewoon een jongen die helemaal stapelgek op je is.” Als we hebben opgehangen blijf ik nog even zitten. Waarom weet ik het zo goed voor een ander, terwijl ik zo vaak mijn neus heb gestoten? Mensen zeggen altijd dat je je intuïtie met volgen in de liefde, dat je onderbuik je vertelt of de ander deugt, of je verliefd bent, of de liefde toekomst heeft.

Type notaris

Ik denk aan mijn relatie met Willem. Een vriend van mijn vriendin Rineke de na een langdurig huwelijk ging scheiden. Rineke nodigde ons allebei uit voor een etentje bij haar thuis. Ze zei: “Ik ben niet aan het koppelen hoor, ik denk dat hij te braaf voor je is.”

Willem bleek een man met dunnend grijsblond haar, een rond brilletje en een lichtblauwe V-halstrui. Type notaris. En dat bleek hij ook te zijn. Een aardige, verlegen man, met een lichte stotter in zijn stem. De eerste helft van de avond was hij nogal zwijgzaam, maar bij de tiramisu en de dessertwijn kwam hij los. Hij vertelde een langdradig verhaal over zijn werk en ook dat hij in een Griekse haven een schip had liggen waarmee hij een paar keer per jaar ging zeilen. Opeens keek ik met andere, nieuwsgierige ogen naar hem: als hij op zee zeilde, moest hij toch ook iets stoers hebben.

Give it a try, Tessel

Een paar dagen later belde hij me hakkelend met een smoesje op en nodigde hij me uit voor een lunch. Ik kwam nét uit een lastige periode met Robert en ik was de ingewikkelde mannen helemaal zat. Misschien moet ik gaan voor een vent als Willem, dacht ik, een man die deugt, die door en door betrouwbaar is en die bovendien een zeilwaardig scheepje in Griekenland heeft liggen. Ik dacht aan Robert, met zijn manische en depressieve periodes. Ik dacht aan Pieter, getrouwd, onbetrouwbaar en zelden voorhanden. Give it a try, Tessel, dacht ik. Ga eens voor de verandering voor een gewone man, een man die misschien niet briljant, opwindend of superaantrekkelijk is, maar wel betrouwbaar en aardig. Die je een mooi en makkelijk leven kan geven. Kies gewoon eens een keer met je hoofd in plaats van je buik die je altijd in de armen van de verkeerde mannen dirigeert.

Schrijf hem nou niet meteen af

Ik gaf Willem een kans. Ik ging met hem naar musea en naar concerten. We wandelden uren in de duinen. We lunchten op terrassen en hij kookte goddelijke driegangenmaaltijden bij hem thuis. Hij durfde me nooit te kussen. Tot ik op een avond na een fles stevige bourgogne, bij het afscheid zijn hoofd pakte en hem op zijn mond zoende. Hij zoende terug en bloosde tot achter zijn oren.

Toen, bij die eerste kus, had ik het al kunnen weten. Er hing vaag een zeepgeur om hem heen die me misselijk maakte. We zoenden niet lekker, er was geen flow, en onze tanden stootten ongemakkelijk tegen elkaar. In mijn onderbuik bleef het stil. Ik woelde met mijn hand door zijn dunne haren en kneep mijn ogen dicht. Kom op, Tessel, dacht ik, deze man heeft in geen jaren een vrouw gekust, hij moet er even inkomen. Schrijf hem nou niet meteen af.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden