null Beeld

Tessel is helemaal klaar met dat stompzinnige getinder

Tessel had een date met IJsbrand maar die liep niet helemaal zoals ze had gehoopt. 

Thuis vind ik mijn telefoon in mijn werktas. Met inderdaad een appje van IJsbrand van een uur geleden.

Nog op schema?

Shit, die man zit op een seintje van mij te wachten! Ik app hem terug dat ik al eenzaam aan een tafeltje zat, nu weer thuis ben, en opnieuw naar het restaurant zal fietsen. Djiezus, we lijken wel twee onhandige pubers in het mobielloze tijdperk.

Ik zit net weer achter mijn glas wijn dat nog op het tafeltje op me staat te wachten, als ik hem binnen zie komen. Ik herken hem meteen. Grote man, steviger dan op zijn foto’s. Rood, vlezig gezicht alsof zijn huid net over de schuurmachine is gehaald. Kleine diepliggende ogen. Over het tafeltje buigt hij ver naar me toe. De feromonen roeren zich niet. Wat zeg ik, ze houden angstig stil. In drie seconden weet ik het: deze man vind ik niet aantrekkelijk, met deze man wil ik niet zoenen. Ik vind hem zelfs bijna afstotelijk. En dat is jammer, want met IJsbrand is verder helemaal niks mis. We eten zoals afgesproken oesters, drinken een glas wijn, we lachen en we praten.

Dan stokt het gesprek. We kijken elkaar aan. ‘Het loopt niet hè’, zegt hij sip. ‘Nee’, zeg ik mismoedig. ‘Sorry IJsbrand.’ ‘Stom van ons’, zegt hij ‘we hadden beter kunnen weten. De volgende keer niet meer eindeloos appen.’ Hij rekent af. Samen lopen we naar buiten.

‘Ga ik je nou nooit meer zien?’, vraagt hij.

‘Laten we over een paar weken nog eens samen een wandeling maken’, zeg ik. ‘Zonder verwachtingen.’ Dan zoent hij me gedag, drie kussen op mijn wang. ‘Verdomme, je ruikt nog lekker ook’, zegt hij. Hij loopt de straat uit, richting zijn auto. Ik haal mijn fiets van het slot. Ik kijk of hij nog omkijkt. Dat doet hij niet.

Thuis app ik hem:

Echt jammer IJsbrand. Want je bent een fijne man.

Hij: Teleurstelling en wat frustratie, ik was al beetje verliefd

Ik: Ik ook. Ik zag ons al een mooi leven en liefde delen. Dat gevoel heb ik niet vaak

Hij: En je bent zo mooi en charming en sexy als ik hoopte

Shit, hij vindt mij wél leuk. Dat had ik niet door.

Hij: Vond je mij (fysiek) aantrekkelijk?

Wat moet nou antwoorden? Mijn vingers aarzelen.

Bij vlagen.

Hij: Fair. En toch vind ik je leuk

In het weekend krijg ik nog ene paar appjes van hem, die ik beleefd maar kort beantwoord. Dan blijft het stil. Dat was het einde van het hoofdstukje IJsbrand.

De rest van de week moet ik zo hard werken dat ik nauwelijks tijd heb om te piekeren. Maar in mijn buik en in mijn keel heeft zich een zwaar gevoel genesteld. Mijn benen gaan traag, mijn ogen staan dof, maar dat kan ook komen door mijn verkoudheid die maar niet overgaat.

Ik stop ermee, denk ik, met dat hele stompzinnige getinder, met elke keer weer die hoopvolle verwachting, gevolgd door teleurstelling. Ik heb er zo schoon genoeg van.

In het weekend eet ik met mijn ex Aad. Aad en ik hadden na mijn scheiding een paar jaar een relatie, hartstochtelijk maar ook grillig, en waarin we niet het beste in elkaar naar boven haalden. Als vrienden doen we het stukken beter.

Aad doet niet aan Tinder. Af en toe heeft hij een vriendinnetje, stukken jonger dan hij, die hij oppikt in een café of op een feestje. Ik vertel Aad van IJsbrand. Hij zegt: ‘Waarom haal je die hele stomme app niet van je telefoon en ga je het nieuwe jaar in zonder verwachtingen? Wie weet botst er op een dag iemand tegen je aan. Schamp-ontmoetingen noem ik dat. Op een feestje. In de supermarkt. Op je werk. Word je op een dag wél geraakt.’

Schamp-ontmoetingen: mooi woord. Daar heb ik bovendien ontzettend veel zin in.

Tessel (50) heeft 2 dochters. Julie van 22 en Doris van 20. Sinds 10 jaar is ze gescheiden. Hoewel ze enkele relaties heeft gehad de laatste jaren, is ze nooit meer aan iemand blijven hangen. Toch droomt ze van een grote liefde voor de rest van haar leven. Vanaf nu doet ze op libelle.nl verslag van haar speurtocht naar die ene man.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden