null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Tessel kan niet wachten op haar eerste date met de Amerikaanse Neil – deel 2

In de vorige aflevering: Tessel is op Tinder aan het chatten geslagen met een bankier uit Manhattan. Toeval wil dat zij binnenkort een weekje in NYC zal bivakkeren.

In de weken voor mijn tripje naar New York appen Neil en ik vrijwel elke dag. Over schoenen - hij is dól op schoenen -, over boeken, over New York, over sport en politiek - gelukkig haat hij Trump - , over Johan Cruijff - hij adoreert Johan Cruijff en wil alles van hem weten.

Over zijn en mijn scheiding zwijgen we wijselijk - laten we het luchtig houden, lijken we allebei te denken. Ik verbaas me over de hoeveel tijd die hij in al dat appen steekt in de baas zijn tijd. Als het bij ons avond is, is het in Manhattan 6 uur eerder en zit hij achter een bureau met een indrukwekkend view op Manhattan, zie ik op een foto die hij me stuurt. Moet die man niet geld verdienen in plaats van een beetje online flirten en chatten met een Nederlandse journalist die 5 jaar ouder is? Natuurlijk heb ik hem al gegoogeld en op zijn LinkedIn-profiel lees ik een indrukwekkend cv. Een bankier met zo’n baan, in the city that never sleeps, heeft toch wel wat anders te doen?

Wacht, een appje. Neil.

Hi, what did you do today?

Ik: I interviewed a writer.

Ik vertel hem over deze schrijver, Een Engelsman die een pleidooi houdt om zo min mogelijk spullen te kopen. En die, zo vertelde hij me tijdens het gesprek, slechts 2 paar sneakers, een paar slippers en 5 T-shirts bezit. Uit balorigheid ben ik na het interview meteen aan het shoppen geslagen.

After the interview I bought a dress en felt guilty.

Hij: You probably look great in it - so enjoy. Send me a pic of you in your new dress :)

Ik stuur hem een tikje beschroomd een foto van de jurk die ik tweedehands op de kop heb getikt en die nog geen 80 euro heeft gekost. Ik vermoed dat zijn Upper East-vrouw dat bedrag uitgeeft aan één slipje.

Hij complimenteert me hoffelijk: Simple, but very elegant - you have great style.

Ik: Thanks. What did you do today? Making a lot of money?

Hij: I tried ;). When you are an evil baker what else is there to do?

Een bankier met humor! Wow!

Op een avond vraag ik een beetje door. Hij vertelt me dat hij midden in een scheiding zit. Dat de kinderen - hij heeft een meisjestweeling van 13 en een zoon van 9 - het zwaar hebben, maar dat hij hoopt dat in the end dit voor iedereen de juiste beslissing zal blijken te zijn.

Ik vertel hem over mijn scheiding, alweer 15 jaar geleden: Me and my ex are friends now but the first years were miserable.

Hij: We have a lot to talk about :). Although I’d rather talk about your shoes.

Duidelijk: hij heeft vooralsnog geen zin om zijn zorgen met mij te bespreken.

Hij informeert of ik mijn nieuwe jurk draag. Nee, ik werk thuis en draag gewoon mijn spijkerbroek en gympen. And you? Smart suit I hope?

Prompt verschijnt er een selfie op mijn beeldscherm van Neil met een grote grijns. Hij draagt een wit overhemd met een lichtblauwe das met daarop een zonnetjes-achter wolkjes-print.

Just another morning at the bank. Making money.

Gaandeweg de weken word ik een beetje verliefd op deze man. Een dag zonder appje van Neil is een verloren dag. Ik begin me steeds meer op onze cocktail-afspraak te verheugen. Een knappe charmante bankier met humor, die halve marathons loopt, die diep in de scheidingsshit zit en wel een verzetje kan gebruiken. Bij wie ik ook de nodige melancholie bespeur. Dat moet toch op zijn minst een interesting night opleveren? Of misschien in the end wel een bruiloft, fantaseer ik er lustig op los, en een appartement met 6 badkamers met uitzicht over Central Park en een buitenhuis op Long Island waar onze 5 kinderen kunnen logeren en een leven waar Carry Bradshaw uit Sex and the City niet op zou spugen en…

Ho, stop - niet op de zaken vooruitlopen Tesseltje.

De avond voor mijn vertrek pak ik mijn koffer met zorg: leuk jurkje, coole jeans, elegante top, hoge hakken, kekke sneakers, mooie lingerie.

Een uurtje voor mijn vliegtuig opstijgt krijg ik nog een berichtje van hem:

Save flight Tessel. Looking forward to see you in NYC.

(Wordt vervolgd.)

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden