PREMIUM

Tessel: “Pieter blokkeert mijn gevoelsleven. Als een hongerige beer slokt hij al mijn liefde op”

Tessel Beeld Libelle
TesselBeeld Libelle

Mijn hersens razen. Ik kan maar één ding denken. O, die arme Arne. Wat heb ik hem diep gegriefd. Hij was blijkbaar wél verliefd. Stomme, gevoelloze trut die ik ben. Maar waarom bleef hij dan zo kil en afstandelijk?

RedactieLibelle

Ik heb er buikpijn van. Thuis trek ik mijn joggingbroek aan en ga verslagen op de bank liggen met een kopje thee. Het is hartje zomer, maar mijn voeten zijn koud en de bomen voor mijn huis druipen vreugdeloos van de regen.

Góddelijke vrijpartijen

Ik hoor Arne weer zeggen terwijl we op straat staan: “Koken voor iemand is óók een vorm van veroveren, Tessel. Misschien wel de subtielste. Maar dat snap jij niet.” En, de meest meedogenloze: “Die zielsverwantschap tussen jou en Pieter, jullie góddelijke vrijpartijen, jullie húnkering naar elkaar. Dat je zo graag verlóst van hem wil raken. Rot toch op met die vent, zoek het uit met hem.”

Daar, op die stoep, drong tot me door hoezeer Arne gelijk heeft. Pieter blokkeert mijn gevoelsleven, als een hongerige beer slokt hij al mijn liefde op. Sluw en egocentrisch werpt hij me met enige regelmaat kleine hapjes lust en liefde toe, nét genoeg brandstof om me in lichterlaaie te zetten. Ik moét hier een einde aan maken. Ik moet mezelf redden.

Ottolenghi-gerecht

Hoe heb ik zo gevoelloos kunnen zijn dat ik verliefdheid van Arne niet heb opgemerkt? Al die keren dat hij zo lekker voor me kookte – wat dácht ik dan eigenlijk? Had ik onder andere omstandigheden wel verliefd op hem kunnen worden? Nee, met Arne was het nooit wat geworden, vrees ik, ook als er geen Pieter in mijn kop had rondgezoemd. Als we na zo’n tijdrovend Ottolenghi-gerecht op zijn bank aan het zoenen sloegen, voelde ik nauwelijks begeerte. En dat lag echt niet alleen aan Pieter.

Mijn buikpijn is verdwenen. Ik hijs me van de bank. Genoeg, genoeg, besluit ik. Ik app de kinderen en nodig ze voor het eten uit: friet uit mijn nieuwe airfryer, salade Niçoise met verse tonijn. Ons lievelingsmaaltje. Ik dek de tafel met het oude servies van mijn moeder en trek een goede fles wijn open. “Vanwaar dit plotselinge feestje, mam?” vraag Doris achterdochtig. Ook Julie kijkt verbaasd naar het witte tafelkleed en de wijn. Wat kennen mijn dochters me toch goed. “Ik heb besloten te stoppen met de mannen", zeg ik. “Arne is van het toneel, Robert is inmiddels gewoon een vriend, Tinder heb ik van mijn telefoon gehaald. Wat een zalige rust.”

Meer dan genoeg

“En die Pieter dan?” vraag Dorus bijdehand. “Heb je met hem ook gekapt? Dat zou tijd worden.” Ik heb spijt dat ik ooit in een openhartige bui over Pieter heb verteld. Die meiden weten verdorie meer van mijn liefdesleven dan ik van het hunne. “Nog niet. Maar dat ga ik wel doen”, zeg ik. “Ook van hem heb ik meer dan genoeg.”

Na het eten spelen we een potje boerenbridge dat ik jammerlijk verlies. Als ik ’s avonds in bed stap, overpeins ik de dag. Het gesprek met Arne was beschamend tot op het bot, maar hij heeft me wel doen inzien dat ik zo niet verder kan met Pieter. “Ga naar hem toe, zoek het uit met hem, zoek het uit met zijn vrouw, maar stop met dit zielige gedoe.”

Pieter is in het land

In het donker glimlach ik. Stel dat ik op een avond bij zijn huis zou aanbellen en zijn vrouw zou opendoen? “Hallo, ik ben Tessel. Ik kom je man ophalen.” Voor ik het licht uitknip, kijk ik nog even op Instagram. Een nieuwe foto popt op zijn tijdlijn op. Een Amsterdamse gracht onder Hollandse dreigende wolken. Mijn mond wordt droog, een wolk vlinders vliegt op in mijn buik. Mijn god, Pieter is in het land. Opeens is er niks meer over van mijn vastberadenheid. Ik app hem: “Je bent in de stad. En ik weet van niks.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden