null Beeld Getty Images
Beeld Getty Images

PREMIUM

Tessel tindert: “Dit is geen man die zich snel laat winnen”

Tessel haar kinderen weten inmiddels dat ze aan het Tinderen is. Deze week is ze aan het appen met Mark.

Getty Images

Mark, de man met de vierkante kin en de leuke ogen, stuurt me na een paar weken toch nog een berichtje. We kletsen heen en weer, maken wat grappen, peilen elkaars humor en al snel maken we een afspraakje. In het café waar ik graag ontvang, De IJsbreeker, waar het altijd gezellig is en met veel reuring, en dat groot genoeg is om niet op te vallen.

En het is op 5 minuten fietsen, dus ik ben snel weer thuis als ik dat wil. Ik zal hem herkennen aan zijn hoed, schrijft Mark. Mmm. Mannen met hoeden vind ik altijd een beetje aanstellerig. Ik zal mijn trouwjurk aantrekken, plaag ik hem. Want Mark heeft al laten weten dat hij het reuzefijn heeft op Tinder en nog lang niet uitgekeken is op alle aantrekkelijke vrouwen die voorbijflitsen en die hem naar rechts swipen. Dat hij veel aandacht heeft wil ik geloven, want qua looks mag hij er wezen - als zijn foto’s kloppen tenminste. Zijn verbale charmes gooit hij graag ironisch in de strijd:

Neem je vlindernetje mee

Ik fladder graag

Strijk neer en warm me aan de zonnestralen die door je lokken schijnen

Als ik het café binnenkom, zie ik hem meteen zitten. Grote man aan klein tafeltje, lange benen gestrekt aan 1 kant, glas rode wijn voor hem, ernaast zijn hoed. Hij is graag een beetje vroeg, vertelt hij zodra we elkaar hebben begroet, zodat hij de vrouw in kwestie alvast een beetje kan monsteren als ze haar weg zoekt. Dit is een doorgewinterde tinderaar, merk ik al snel. Ik vind hem leuk, zo op het eerste gezicht, zeer aantrekkelijk met zijn kalende kop, zijn mooie mond en grote lijf. Maar ik vraag me af of mij leuk vindt. Hij is een beetje stug, stelt nauwelijks vragen, kijkt tijdens het gesprek een beetje om zich heen. Is dat een pose? Of is hij echt verveeld?

Bij ons 2e glas wijn trek ik de stoute schoenen aan. "Vind je het eigenlijk wel leuk om hier met mij te zitten? Of heb je het al gezien?" Hij verontschuldigt zich. "Sorry, maar ik heb inmiddels al zoveel van dit soort inleidende gesprekjes gevoerd: waar woon je, hoeveel kinderen heb je, wat doe je voor werk? Niet per se het interessantste deel van een conversatie." Ik ben meteen getriggerd, ik hou van mensen die zeggen wat ze denken. "Lastig lijkt me als je op Tinder zit", zeg ik, "dan kun je toch niet aan dit soort gesprekken ontkomen?" Nee, inderdaad, zegt hij, en toch is het elke keer weer spannend wie er tegenover hem komt te zitten, hoe het gesprek zich ontvouwt. Elke keer een andere vrouw, met een ander leven en een andere geschiedenis - het verveelt hem nog steeds niet. "Ik vlinder graag een beetje rond."

Sinds een jaar of 3 is hij op vrije voeten, na een lange relatie met een vrouw over wie hij nog steeds met veel liefde spreekt. Ik vraag hem waarom ze uit elkaar zijn gegaan. "We hadden het gezellig en prima, maar leefden naast elkaar als broer en zus. Er was geen sex meer. Dat brak ons huwelijk uiteindelijk op. Maar wie weet keer ik op mijn oude dag naar haar terug."

Als we na 2 uur afscheid nemen weet ik dat hij consultant is, een minnares heeft - misschien wel meer, daar doet hij vaag over - en een tuinhuisje in een park. Hij weet van mijn minnaar en ik heb hem verteld van mijn New Yorkse avonturen. Nog steeds kan ik niet peilen wat hij van mij vindt. En wat zoekt hij eigenlijk op Tinder: gaat hij alleen voor het avontuur of wil hij uiteindelijk meer?

Hij geeft me wat onhandig 3 zoenen en zegt: "Nou, aju dan maar."

"Aju", zeg ik. "Slaap lekker straks."

Op de fiets naar huis merk ik dat ik een beetje opgewonden ben. Wat een vreemde, spannende man. Juist dat stuurse trekt me aan; dit is geen man die zich snel laat winnen. Ik besluit om me ook niet te enthousiast te tonen. Normaal ben ik niet van dit soort spelletjes, maar intuïtief voel ik dat ik de vlinderman, zoals ik al hem in gedachten noem, niet in zijn nek moet hijgen.

Die avond stuurt hij geen berichtje. Ook ik laat niks van me horen.

Tessel (50) heeft 2 dochters van 20 en 22. Sinds 10 jaar is ze gescheiden. Hoewel ze enkele relaties heeft gehad de laatste jaren, is ze nooit meer aan iemand blijven hangen. Toch droomt ze van een grote liefde voor de rest van haar leven. Voor Libelle doet ze iedere dinsdag verslag van haar speurtocht naar die ene man.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden