null Beeld

PREMIUM

Tessel Tindert: “Hij probeert me jaloers te maken met een knappe brunette”

David blijkt geen man die zich snel laat verjagen. Hoe zuiniger mijn appjes, hoe volhardender hij wordt. Als ik tijdens een van onze wandelingen door het park weer eens vertel dat ik eraan twijfel of we wel bij elkaar passen, roept hij koppig uit dat hij zeker weet dat het wél zo is.

Dat we dat in ieder geval moeten gaan uitvinden met elkaar. ‘Jij wilt dat toch ook?’, zegt hij. ‘Anders had je me al lang laten gaan.’ Dat is waar. Ik begin zo langzamerhand uit te kijken naar onze koffietjes staande tegen een gevel of hangend op een bankje, en onze rondjes door het park.

Hij probeert me jaloers te maken door me foto’s te laten zien van een knappe brunette met dito hond met wie hij ook al weken blijkt te appen. ‘Mooie vrouw’, zeg ik. ‘10 jaar jonger dan jij’, zegt hij gemeen. ’Ze wil niks liever dan met mij daten. Zij vindt me fantastisch.’

Ik laat me niet op de kast jagen. ’Nou, dan ga je toch voor haar’, zeg ik nonchalant.

‘Ik wil geen vrouwtje dat me adoreert’, zegt hij. ‘ik wil een vrouw die me de les leest als dat nodig is. Die me aankan. Die met mij op ooghoogte staat of zelfs daarboven.’ Hij slaat een arm om me heen. ‘Jezus, Tessel, ik vind je leuk. Ik vind je lekker. We houden van dezelfde dingen - eten, Italië, politiek, kunst. Voor het eerst sinds de dood van mijn vrouw voel ik dat ik verliefd zou kunnen worden.’

Ik zeg niks. Wat ik voel is opwinding, maar daardoorheen wurmt zich angst. Als ik me aan David verbind, dan zal ik veel krijgen, heel veel liefde. Maar ik zal ook veel op moeten geven. Mijn vrijgevochten leventje, me met moeite verworven autonomie. Mijn minnaars. Pieter. Ik voel een doffe dreun in mijn onderbuik. David is geen man die met zich laat sollen, dat weet ik zeker. Die zal me helemaal voor zichzelf willen. Geen gedonder met andere kerels. Dat vind ik ook aantrekkelijk aan hem. Dat hij zich zal durven verliezen in een mooie liefde en daar veeleisend in zal zijn. Tegelijkertijd is het bloedstollend angstaanjagend. Dit is nu pure bindingsangst, realiseer ik me.

‘Zullen we volgend weekend naar een hotel?’, zegt hij. ‘Ik heb al wat onderzoek gedaan. Er is een hotel open in Schoorl waar ik wel voor mijn werk kwam. Ligt prachtig tegen de duinen aan. Het restaurant is niet open, maar ze brengen het eten tot voor de kamerdeur. Er staan fietsen voor ons klaar. Als de seks met jou niks is, kunnen we nog altijd wandelen en fietsen’, zegt hij plagend. Hij zoent me vol op de mond, de anderhalvemetersamenleving aan zijn laars lappend. ‘Hoewel ik eigenlijk wel zeker weet dat het wel goed zit met de seks. We zoenen in ieder geval heerlijk.’

Dat is waar. Het is erg lekker zoenen met David. En voordat ik weet of ik met hem verder wil, zullen we toch inderdaad moeten uitvinden of we samen lekker kunnen vrijen. Was er geen corona geweest dan hadden we dat vast allang ontdekt. Nu lijkt het alsof dat momentum uit onze handen dreigt te glippen. ‘Oké’, zeg ik. ‘Let’s do it. Laten we naar Schoorl gaan. Maar ik ga wel in mijn eigen auto.’

Tijdens een van onze ommetjes heeft David me verteld dat hij als hij op zakenreis moet nooit samen met een collega wil rijden. ‘Ik heb geen zin om na afloop nog aan small talk te moeten doen’, zei hij, ‘ik wil dan alleen kunnen zijn.’ Ik kon me daar wel iets bij voorstellen. En stel nou dat onze nacht in dat hotel tegenvalt, dan stappen we de volgende dag vast liever ieder in onze eigen auto. Bovendien vind ik het ook spannend en geil, zo’n date waarbij je elkaar treft in de lobby of in je suite.

Die vrijdag stuurt hij me om een uur of 3 ’s middags een foto genomen vanaf het balkon van de kamer. Een zonovergoten bloemenwei met daarachter een bosrand.

Ik wacht op je. Het is hier heerlijk. Haast je. Zin in je.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden