null Beeld

PREMIUM

Tessel Tindert: “Hij weet precies wat vrouwen lekker vinden”

Vos en ik liggen bij mij thuis op de bank. Ik heb vanavond voor hem gekookt: pasta vongole, een van de weinige gerechten die ik echt lekker kan klaarmaken, met bietjessalade.

Nu drinken we thee, eten chocola met hazelnoten en luisteren naar Bach als voorbereiding op de Matthaüs-Passion waar we binnenkort samen naartoe gaan. Buiten geselen wind en regen de bomen in het park. Het ligt knus zo met Vos op de bank. Ik voer hem nog een stukje chocola.

Vos datet sinds kort met een psychiater. Ze is mooi, vertelt hij, intelligent en gevoelig. Gisteravond is hij voor het eerst met haar naar bed geweest. Dat was nog niet helemaal een succes. "Het hortte en stootte nog een beetje", zegt hij. Ik weet precies wat hij bedoelt. Soms raak je meteen met iemand in een vanzelfsprekende flow, vaker moet je wennen aan elkaar in bed. Zijn aanrakingen onhandig, lopen bewegingen niet synchroon, is het zoeken en aftasten, hotsen en botsen. Intuïtief weet je vaak of dat eerste, aftastende spel kan uitgroeien tot een machtige symfonie, een prachtig duet samen, of dat jullie nooit op elkaar ingespeeld zullen raken.

Ik vraag hem of het ook fijn was.

"Ja", zegt hij, "het voelde ook fijn. Dichtbij."

"Kon je je een beetje verliezen?"

Nou, dat lukte hen allebei nog niet erg, zegt hij. Ze willen allebei zo graag dat dit gaat lukken, maar zij is op haar hoede. In haar vorige relatie is ze heel erg bedrogen. En hij... Tja, hij kan zich eigenlijk nooit verliezen. "Jullie zijn allebei gekwetste zielen", zeg ik. "Hunkerend naar liefde. En o zo bang." We praten over zijn blokkade: Vos is een geweldige minnaar, hij geeft in bed alles, kent 1000'en kunstjes, weet precies wat vrouwen lekker vinden, maar uiteindelijk geeft hij niet zichzelf. Een beetje triest zegt hij: "Iedereen wil alleen maar liefde nemen van mij." Ik zeg tegen hem wat ik al eerder heb gedacht, tijdens de paar keer dat wij samen vreeën. "Jij blijft toeschouwer. En dat is ook veilig. Zolang je geeft, hoef je niet te nemen." Daar kijkt Vos van op. "Denk je dat echt?", zegt hij. "Ik weet het wel zeker", zeg ik. "Waarom denk je dat je al die vrouwen moet versieren op een bijna maniakale manier? Dan hoef jij je niet te binden. Lekker veilig. Wat dat betreft ben je een klassieke Don Juan."

Vos zegt dat hij voor de psychiater écht zijn best wil gaan doen. Dat hij Tinder en Happn verwijderd heeft van zijn telefoon. "Alle matches, alle dates uit het verleden wég. En dan hoop je dat dat heerlijk en opgeruimd voelt. Maar dat valt best tegen. Het is ook prettig om wat lijntjes te hebben." Spottend: "Als je weer eens bevestiging nodig hebt dat je zo goddelijk neukt." Hij stopt het laatste stukje chocola in mijn mond. "En jij? Hoe gaan jij en je getrouwde minaar?"

Ik vertel hem dat ik na die prachtige nacht, nu bijna 2 weken geleden, vrijwel niks meer van Pieter gehoord. Dat hij me heeft geschreven dat hij het ook zo fijn had gevonden - ‘Fijner kan niet’ - maar dat hij met zichzelf overhoop ligt en van de weeromstuit zich diep in zijn schulp heeft verschanst.

Vos zegt niks. Ik denk dat ik weet wat hij denkt. Ontrouwe mannen kunnen op weinig sympathie en medelijden rekenen, ook niet van andere overspelige mannen.

"Het maakt me wat labielig", zeg ik. "Pieter. Wind. Regen. Maartse buien. Met hard werken houd ik dat gevoel onder de duim. Maar wat ik nodig heb zijn liefde en zon."

"Ik ook", zegt Vos. "Liefde en zon. Wat een simpel recept eigenlijk."

En dan trekt hij zijn regenjas aan, omhelst me stevig en dendert de trap af, de donkere avond in, wind en regen trotserend.

Tessel (50) heeft 2 dochters. Julie van 22 en Doris van 20. Sinds 10 jaar is ze gescheiden. Hoewel ze enkele relaties heeft gehad de laatste jaren, is ze nooit meer aan iemand blijven hangen. Toch droomt ze van een grote liefde voor de rest van haar leven. Vanaf nu doet ze op Libelle.nl verslag van haar speurtocht naar die ene man.

Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden