null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

PREMIUM

Tessel Tindert: “Ik heb ook wel weer eens zin in sex met Wijnand”

Ondertussen stuurt Wijnand me de ene brief naar de andere, allemaal op een typemachine getikt, geadresseerd aan ‘mevrouw Tessel van Dungen’ en met een postzegel met bitterballen erop. Die brieven zijn onnavolgbaar - letterlijk.

Getty Images/iStockphoto

Wijnand springt van de hak op de tak, van het Wuhan-virus, zoals hij Covid-19 koppig blijft noemen - Wijnand is ervan overtuigd dat de Chinezen erachter zitten - naar de middelbare school waaraan hij lesgeeft (wat zullen zijn leerlingen van hem vinden?) en dat hij het Wuhan-broedhok noemt, naar zijn moeder die eenzaam is achtergebleven nadat zijn vader onlangs is overleden, naar de muziek van Brucker waaraan hij verslaafd is, maar ook wel een tikje naargeestig vindt, naar sex met mij en dat hij daar ook wel weer een keertje zin in heeft. ‘Maar je hoeft niks, want we leven in een vrij land’, voegt hij er grootmoedig aan toe.

Eerlijk gezegd heb ik ook wel weer eens zin in sex met Wijnand. Die is anders dan ik ooit in mijn leven heb gehad. Hardhandig nogal. Niet iets om de rest van je leven elke avond te willen, ik tenminste niet, maar zo af en toe heel erg opwindend, zo ben ik tot de ontdekking gekomen.

Omdat ik komende week voor een paar dagen naar Frankrijk vertrek met mijn allerbeste vriend Robert die al eeuwenlang mijn los-vaste minaar is - friends with benefits moet je tegenwoordig zeggen - spreek ik met Wijnand af voor volgende week zondag. Ik ben benieuwd. Voor ik een paar dagen vrij kan nemen, moet ik hard werken om al mijn klussen op tijd op tijd af te hebben. Ondertussen zorg ik een beetje voor Doris die een paar dagen bij me logeert omdat ze hard moet studeren om haar jaar alsnog af te ronden. In het studentenhuis waar ze woont, kan ze daar niet de concentratie voor opbrengen.

Reuzegezellig, zo’n kind over de vloer. Overdag zitten we samen aan mijn grote tafel achter onze laptops, ’s avonds maak ik Doris’ lievelingseten - salade Niçoise met verse tonijn, of pasta pesto. Nieuwsgierig als ze is, neust ze tussen mijn paperassen en tijdschriften die rond mijn werkplek slingeren en diept daar al snel de brieven van Wijnand op. ‘Van wie krijg jij brieven?’, vraagt ze wantrouwend. Voordat ik weet heeft ze er een uit de envelop gehaald. Ik gris hem snel uit haar handen, maar ze heeft het al gezien.

‘Wijnand!,’ zegt ze. ‘Mam, dat is toch die rare man van vorig jaar? Wat moet je daar nou mee?’

‘Helemaal niks’, zeg ik snibbig. ‘Die man is gewoon eenzaam en schrijft me soms een brief.’

‘Je gaat niks met hem beginnen hoor’, zegt ze, ‘hij heeft jou vorig jaar toch gewoon laten zitten!’ Zo is het niet als ik me herinner. In mijn herinnering maakte ik er een einde aan toen bleek dat hij moeite had om zich echt aan mij te verbinden en opbiechtte dat hij niet wist of hij wel monogaam kon zijn. En omdat ik ergens in die tijd ook Pieter weer een keer zag, in een hip hotel in de stad waar hij voor twee nachten had genomen omdat hij voor zaken in Amsterdam moest zijn, had ik er geen moeite mee om Wijnand aan de kant te zetten. Ja, zo was het gegaan. Wijnand hielp me over de liefde heen voor de getrouwde Pieter die naar het buitenland verhuisde, en Pieter dook weer op toen ik Wijnand gedag moest gaan zeggen.

Mijn kinderen moesten eens weten wat die oude moeder van hen van allemaal uitspookt, denk ik als ik een glas wijn voor Doris en mij inschenk en we ons installeren voor een aflevering van onze favoriete serie van het moment: Killling Eve, waarin geheim agente Eve en huurmoordenares Villanelle elkaar naar het leven staan en onderwijl hopeloos verliefd op elkaar raken.

Soms is het leven ingewikkeld, soms ook verrassend simpel. Soms loopt het allemaal door elkaar, en doe je maar wat, en leef je je slordige leven zo goed en zo kwaad als het gaat.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden