null Beeld

PREMIUM

Tessel Tindert: “Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn”

Ik lig in mijn bed onder een dun lakentje en kan niet slapen. Mijn slaapkamer krijg ik bij deze superhittegolf niet meer koel, hoewel ik daar de gordijnen de hele dag dichthoud. Mijn ventilator is stuk. Morgen een nieuwe bestellen, noteer ik in mijn hoofd.

Na een half uur sta ik op en loop de woonkamer in. De maan schijnt door een van de dakramen naar binnen en bij het open raam waait een zoel windje langs mijn klamme rug. Ik schenk een restje witte wijn in en pak de brief van Wijnand er nog eens bij. Die brief is, net als de schrijver ervan, onnavolgbaar. Hj kankert wat op de politiek, vertelt dat hij van Twitter is omdat hij daar verstrikt raakte in getier en gescheld, en hij vraagt of ik hem niet aan een huisje op mijn tuin kan helpen door ‘mijn kleren voor de voorzitter uit te trekken’ of ‘een politicus te vermoorden’. Dat zijn typische Wijnand-grapjes.

Vorig jaar is hij verschillende keren met me mee geweest naar mijn huisje in een oud tuinencomplex aan de rand van de stad. Hij vond het er heerlijk en dat is het ook. De tuin staat vol met bomen, bloemen en planten waaromheen bijen zoemen en vlinders dartelen. Een ervaren of getalenteerde of ijverige tuinierster ben ik niet, maar de tuin is door mijn voorgangers goed aangelegd. ‘Charmant en licht verwaarloosd’, zei een van mijn tuinvriendinnen laatst diplomatiek. Ik noem het liever ‘taoïstisch tuinieren’. Volgens die methode moet je de natuur zoveel mogelijk zijn gang laten gaan, niet te veel schoffelen en onkruid wieden, zodat het ecosysteem niet wordt verstoord en vogels, vlinders en insecten er hun gangetje kunnen gaan. Helemaal mijn ding.

In die tuin staat het schattigste houten huisje dat er bestaat. Nog geen 30 m2 groot, maar wat heeft een mens meer nodig dan een bed, een tafel, een kastje, een douche en wc, een luie stoel, een gasstel waarop je thee kunt zetten en iets simpels koken? Als ik er blijf slapen moet ik eerst het bed controleren op spinnen en ander gespuis. Als ik wakker word, kijk ik zo de tuin in die in het eerste zonlicht baadt. Eerst had ik zelfs geen gordijnen voor de vele ramen, maar Wijnand heeft vorig jaar bamboe rolgordijntjes voor me opgehangen. Dat deed hij hummend en in in zichzelf pratend, en toen ze in eenmaal hingen, liet hij de gordijnen zakken, pakte me op en smeet me op bed.

Met Wijnand was de seks ongeremd en wild. Hij hield van woeste spelletjes en spanking. Nu vond ik het best spannend om die tot dan toe onbekende kant van mij te exploreren, zorgwekkender vond ik dat hij niet in staat was om daarnaast doodgewone, gezellige, tedere, liefdevolle seks te hebben. Bij hem was het altijd hard en heftig. Super opwindend, maar ook vermoeiend. Daarnaast, zo bekende hij me al snel, wist hij niet of hij monogaam kon zijn. Hij had toen hij me leerde kennen twee sekspartners die hij wekelijks zag, en wat hem betreft hadden die gewoon mogen blijven. Door schade en schande had hij geleerd dat vrouwen dat soort dingen over het algemeen niet trekken. Hij wist dat als hij écht een relatie met me wilde - en dat wilde hij wel, dacht hij - afscheid van deze bijvrouwen zou moeten nemen.

Ik waardeerde zijn eerlijkheid, maar die deed ook pijn. Als hij niet bij mij was en niet reageerde op mijn berichtjes, vermoedde ik dat hij bij een andere vrouw was. Dan gromde de jaloezie diep in mijn buik. Nu gromt er iets anders in mijn onderbuik. Mijn herinneringen aan vorige zomer, aan de wilde seks met Wijnand, de zachte nachtwind die mijn naakte lichaam streelt - dat alles maakte dat ik opeens verlang naar Pieter, naar seks met hem die álles omvat: pure lust, ongeremde geilheid, ontroering, tederheid. Maar Pieter is ver weg, die ligt nu te slapen naast zijn vrouw, in een andere stad, in een ander land. Ik stuur hem een nachtkus op de app, en stap mijn bed weer in. Slapen.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden