null Beeld Getty Images/iStockphoto
Beeld Getty Images/iStockphoto

Tessel voelt zich een ‘clichévrouwtje’ dat goeie sex met liefde verwart

Tessel was in New York voor werk en sprak af met haar Tinder-match Neil, een bankier uit Manhattan. Ze is nu weer terug in Nederland.

Getty Images/iStockphoto

Eenmaal weer thuis uit New York, vind ik maar moeilijk mijn draai. Ik moet eigenlijk hard werken, maar in plaats daarvan bekijk ik de Facebookpagina’s van Neil, van zijn vrouw Jenny - een skinny bitch met een knap maar ontevreden smoeltje - duik het internet in, google eindeloos op hun namen. Ik ontdek onder andere dat ze een waanzinnig buitenhuis hebben op Long Island. Dat zijn Jenny veel aan liefdadigheid doet. Dat de kinderen op een privéschool zitten. Ik voel me net een verlopen detective - wat moet ik met die informatie?

’s Morgens als ik wakker word grijp ik meteen naar mijn mobiel, in de hoop dat Neil heeft geappt, wat zelden het geval is. Op mijn appjes reageert hij charmant, maar ook een tikje afwezig. Na een paar weken dringt het tot me door: dit was dus eenmalig. Hoe stomend de sex ook was, hoe fijn ook de uurtjes met hem, dit was een avontuurtje. Niet meer, niet minder. Ik spreek mezelf toe: geniet van de herinnering, maak er een mooi verhaal van, maar zet hem uit je hoofd Tessel. Hoe heette die film ook alweer? Juist. He’s just not that into you. Hij vindt je leuk, hij vindt je lekker, maar dat is het dan ook. Hoogstwaarschijnlijk was die week met jou voor hem niet meer dan een opwindend verzetje, dat hij goed kon gebruiken tijdens die nachtmerrie van een vechtscheiding waarin hij is verwikkeld. Zijn Jenny is tot haar tanden gewapend, zoveel begrijp ik wel uit zijn berichten.

Ik realiseer me dat ik verliefd ben. Shit. Ik ben boos en ook beschaamd over mezelf - ben ik nu echt zo’n clichévrouwtje dat goeie seks met liefde verwar? En dan dringt opeens ook tot me door dat ik onveilig heb gevreeën. Het bloed stijgt naar mijn hoofd en ik kan me mezelf wel slaan: hoe is het in vredesnaam mogelijk dat ik met de eerste de beste aantrekkelijke wildvreemde man naar bed ga van wiens verdere escapades ik totaal niks weet, zonder aan safe sex te denken? Misschien neukt die man wel elke week een ander! Wat heb ik nou mijn dochters altijd voorgehouden? Straks ben ik niet alleen hopeloos verliefd, maar heb ik ook nog een geslachtsziekte opgelopen.

Hadden we het daar niet over moeten hebben?, app ik Neil.

Hij antwoordt: You are right. Not the best idea and we should have talked about things. I don't think there will be problems.

Bij Daniel, mijn huisarts, vraag ik beschaamd om een soatest. Hij vraagt of ik de man in kwestie ken, of ik weet of hij seksueel erg actief is. Schaapachtig en blozend als een puber vertel ik hem dat het gaat om een vreemdeling uit New York, en dat ik eigenlijk niks van hem weet behalve dat hij aan het scheiden is. Daniel kijkt nieuwsgierig naar me. ‘Nou, ik hoop dat je plezier hebt gehad. Maar laten we voor de zekerheid die test maar doen.’

Ik heb me zelden zo sukkelig gevoeld. Ook betrap ik mezelf op slutshaming-achtige gevoelens - wat zal die huisarts wel niet van me denken? Marianne, mijn beste vriendin, spreekt me streng toe. ’En nu houd je op Tessel. Het gaat die man helemaal niks aan, het is jóuw leven. Al duik je elke week een andere vent op van Tinder, daar heeft hij niks mee te maken en daar mag hij helemaal niks van te vinden. En als je merkt dat hij daar wél wat van vindt, dan zoek je maar een andere dokter.’

Een week later belt Daniel op met de uitslag. Niks aan de hand, zegt hij, maak je maar geen zorgen. En dan moet hij lachen: ‘Het was in ieder geval een nette vreemdeling.’

Dat app ik ook opgelucht aan Neil: At least you were a decent stranger.

Ik besluit het Neil-hoofdstuk te sluiten. Diezelfde avond gooi ik mijn Tinder weer open. Hallo mannen van Nederland, daar ben ik weer.

Tessel (50) heeft 2 dochters van 20 en 22. Sinds 10 jaar is ze gescheiden. Hoewel ze enkele relaties heeft gehad de laatste jaren, is ze nooit meer aan iemand blijven hangen. Toch droomt ze van een grote liefde voor de rest van haar leven. Vanaf nu doet ze op Libelle.nl elke week verslag van haar speurtocht naar die ene man.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden