Tex Mex voor beginners
Ben je op zoek naar culinaire inspiratie? Proef dan zeker Tex Mex van Santa Maria eens! Tex Mex is een smaakvolle keuken die ontstond op de grens tussen Texas en Mexico en tovert heerlijke zuiderse gerechten als tortilla’s, taco’s en burrito’s gevuld met vlees of kip op je bord. Werk ze nog wat af met salsa’s, guacamole, zure room en andere verse bijgerechten en ze doen je helemáál watertanden!
In drie eenvoudige stappen kan je van elk Tex Mex-gerecht een smaaksucces maken. Verwarm je tortilla's of taco's, bak en kruid je vlees met een van de lekkere Santa Maria-kruidenmixen en vul de tortilla of taco met vlees en groenten. Breng ze op smaak met je favoriete saus.
Burrito met biefstukreepjes
Deze Mexicaanse klassieker, met tortilla als basis, is heel eenvoudig en superlekker. Een burrito wordt traditioneel gevuld met kruidige biefstuk en groenten en wordt naar smaak gegarneerd met salsa en guacamole.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 30 min.
Wat heb je nodig?
undefined
- 400 g rundvlees in reepjes
- 1 el olie
- 1 zakje Santa Maria Burrito Seasoning Mix
- 1 pak Santa Maria Original Soft Tortilla
- paprika in reepjes
- ijsbergsla in reepjes
- tomaten in blokjes
- geraspte kaas
- Santa Maria Taco Sauce Mild
Zo maak je het!
1. Bak de biefstukreepjes in margarine of boter. Voeg water, paprika en de Burrito Seasoning Mix toe. Laat alles 2-3 minuten bakken terwijl je blijft roeren.
2. Verwarm de tortilla ca. 30 seconden in de magnetron, vul deze met biefstuk en garneer naar smaak met de verse groenten en verschillende toppings.
3. Rol op tot een burrito en smullen maar!
Wist je dat…
… burrito letterlijk ‘kleine ezel’ betekent? De vorm van de opgerolde tortilla doet namelijk nog een beetje denken aan opgerolde dekens en pakketjes die vroeger traditioneel met de ezel werden vervoerd.
Hoe vouw je een tortilla?
Tortilla vormt de basis van de meeste Tex Mex-gerechten en er zijn verschillende vouwwijzen. Kies je voor bestek? Dan kan je je tortilla eenvoudigweg oprollen. Eet je hem liever uit het vuistje? Kies dan voor een iets avontuurlijkere methode en probeer de frietzak, de klassieke of de heen-en-weertechniek eens uit. Gemakkelijk en snel, aan jou de keuze!