The voice-verdachten Ali B, Jeroen Rietbergen en Martijn N. worden deze maand verhoord Beeld Brunopress
The voice-verdachten Ali B, Jeroen Rietbergen en Martijn N. worden deze maand verhoordBeeld Brunopress

‘The voice’-verdachten Ali B, Jeroen Rietbergen en Martijn N. worden deze maand verhoord

Het lijkt erop dat de vier verdachten in het strafonderzoek rond The voice of Holland deze maand worden verhoord. Bronnen rond het onderzoek laten weten dat regisseur Martijn N. maandag als eerste aan de beurt is en dat voormalig coach Ali B en bandleider Jeroen Rietbergen later deze maand zullen volgen.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Erandi GodinezBrunopress

Begin dit jaar kwam het YouTubeprogramma Boos met een aflevering die geheel in het teken stond van de talentenshow en dingen die zich achter de schermen zouden hebben afgespeeld. Presentator Tim Hofman bracht aan het licht dat er meerdere gevallen van seksueel grensoverschrijdend gedrag hadden plaatsgevonden, waar Ali B, Jeroen Rietbergen en Martijn N. betrokken bij zouden zijn geweest. Het programma werd destijds direct stopgezet.

Drie aangiftes

Op dit moment liggen er diverse aangiftes van aanranding en verkrachting tegen vier personen die bij het programma betrokken waren. Naast de drie eerder genoemde namen ligt er ook een aangifte tegen Marco Borsato, die coach was bij het programma. Deze aangifte staat alleen los van The voice.

Officieel strafonderzoek The voice

Naar Ali, Jeroen en Martijn is een officieel strafonderzoek gestart, waarmee zij verdachten in de zaak zijn en ook als zodanig gehoord kunnen worden. Tegen Ali liggen nu drie aangiftes: twee van verkrachting en een van aanranding. Eén van deze zaken staat los van The voice.

Bron: AD

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden