null Beeld

PREMIUM

Thuiswerken in een kampeerbusje: “Ik geniet van het oneindige uitzicht over het strand”

Thuiswerken kan zorgen voor afleiding van het koffiezetapparaat, de poes of je kinderen. Helen Verwaart (30) werkt in haar kampeerbusje. "Ik kan me hier veel beter concentreren dan thuis."

“Ik ben NLP-coach en vlak voor de coronacrisis bouwde ik mijn kampeerbusje om tot mobiele coachbus. We knapten ’m op en bouwden er een goede zitplek in. Ik maakte het gezellig met gordijntjes, kaarsen, kopjes en glazen en zette er mijn coachingspullen in. Maar van coachen kwam door corona weinig terecht.

Uitzicht

Nu gebruik ik mijn busje vooral als kantoor en studieplek. ’s Ochtends rijd ik liefst naar het strand of het duinbos om daar te lezen, te schrijven en online trainingen en podcasts voor te bereiden.

Ik geniet van dat oneindige uitzicht en er gebeurt altijd iets op het strand. Mensen zwemmen in zee, er zijn wandelaars zonder en met honden. Ik voel me vrij wanneer ik vanuit mijn busje werk, net als wanneer we erin kamperen, want dat doen we ook nog steeds.

Busjesvrouwen

Gek genoeg kan ik me hier juist beter concentreren dan thuis of – zoals vroeger – op kantoor. Daar was ik sneller afgeleid door collega’s, en thuis drentelde ik naar de koekjeskast of ging ik tussendoor opruimen. In mijn busje kan dat niet. De leukste dagen zijn die waarop ik met andere ‘busjesvrouwen’ afspreek. Dan werken we naast elkaar in ons eigen coconnetje en houden we pauzes waarin we wandelen, wat drinken en met elkaar sparren.

Nu het winter is, werk ik onder kleedjes, met een muts op en met kaarsjes aan. Als het echt te koud is, parkeer ik mijn busje in onze straat, zodat ik een verlengsnoer kan gebruiken voor een elektrisch kacheltje. Soms werk ik wel thuis, maar als mijn dochter niet naar school kan en ook mijn partner thuis is, verlang ik echt naar mijn busje.”

Fotografie: Joyce @Houdoee.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden