null Beeld

Tiener past trouwjurken in ziekenhuis om hartverscheurende reden

Voor haar moeders sterven, had de 19-jarige Lexi Verge nog een grote wens: samen met mams op zoek gaan naar haar perfecte trouwjurk. Die wens kwam uit, op een hartverwarmende manier. 

Faye Heijnis

Lexi's moeder lijdt aan kanker en is gestopt met chemotherapie. Het zal niet lang meer duren voor ze overlijdt. Ze zal haar dochters bruiloft nooit meemaken. Daarom was dít ziekenbezoek in het ziekenhuis extra emotioneel.

Ook zo'n bitterzoet verhaal: Sabina in bovenstaande video werd ten huwelijk gevraagd door haar ernstig zieke vriend.

Nog geen trouwplannen

De tiener is nog niet van plan om te gaan trouwen. "Maar toen ik nog maar een klein meisje was, droomde ik er al van om met mijn moeder te gaan winkelen voor een bruidsjurk", vertelt ze op Facebook. "Samen zoeken naar de perfecte jurk voor de speciaalste dag van mijn leven. Terwijl mijn moeders gezondheid achteruitging dit jaar, bleef ik maar aan die trouwjurk denken. Ik moest er niet aan denken om naar de perfecte jurk te zoeken zonder dat mijn moeder daarbij was."

Bruidsjurken passen in het ziekenhuis

Helaas voelde de terminale vrouw zich zó ziek, dat ze niet de kracht had om naar een speciaal voor hen afgehuurde bruidswinkel te komen. Maar dat was uiteindelijk geen problemen: de eigenaressen van de zaak namen de favoriete trouwjurken die Lexi bij haar eerste bezoek in de winkel had uitgekozen, gewoon mee naar de ziekenhuiskamer van haar moeder. Inclusief sluiers. En dat resulteerde in een prachtig, extreem ontroerend moeder-dochtermoment.

Foto's en bruidsjurk om te koesteren

Een fotograaf was present om het bitterzoete tafereel vast te leggen. "De foto's roerden ons tot tranen toe. We waren sprakeloos. Ze betekenen meer voor me dan ik in woorden uit kan drukken", vertelt Lexi. "Dit moment betekende zo ontzettend veel voor onze familie. Zonder deze aardige vrouwen, zouden mijn moeder en ik dit moment nooit gedeeld kunnen hebben. Ik zal deze foto's voor altijd koesteren. Net als de jurk die mijn moeder en ik samen gekozen hebben."

null Beeld

null Beeld

null Beeld

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Facebook Love What Matters. Beeld: Facebook

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden