null Beeld

Tijd voor knolderijstamppot!

Wil je een stevige maaltijd op tafel zetten? Dan is de keuze snel gemaakt: een stamppot natuurlijk! En nee, deze keer niet met boerenkool en zuurkool, maar met knolselderij. Maak het extra lekker met geraspte kaas!

Wat heb je nodig?

- 750 g knolselderij, in stukken

- 600-800 g aardappelen, in stukken

- 2-3 dl volle melk

- zout, peper

- nootmuskaat

- 100-125 g geraspte belegen kaas

Zo maak je het!

Kook de selderij en aardappelen in circa 20 minuten gaar in de melk. Let op dat het niet aanbrandt en voeg eventueel iets meer melk toe. Stamp het mengsel fijn of druk het door een pureeknijper (of draaizeef). Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Roer er 50 g geraspte kaas door en verdeel de stamppot over 4 eenpersoons ovenschaaltjes. Strooi de rest van de kaas erover en gratineer de stamppot 15-20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

Bereiden: circa 35 min.

Oventijd: 15-20 min.

Circa 365 kcal p.p.

- S M A K E L I J K -

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden