Timbaaltjes van citroen-yoghurtijs
Nagerecht voor 8 personen
200-250 g fijne tafelsuiker
9 dl volle yoghurt
6-8 el citroensap
geraspte schil van 2 citroenen
Bereidingswijze:
- Breng de suiker in een pan aan de kook met 2¼ dl water tot de suiker is opgelost.
- Laat de siroop afkoelen.
- Meng de suikersiroop met de yoghurt, het citroensap en de citroenrasp en schep dit mengsel in 8 vormpjes.
- Laat het ijs in circa 6 uur bevriezen in de diepvries.
- Stort het ijs voor serveren en garneer het met gekonfijte citroenschil.
Bereidingstijd: circa 30 min. Bevriezen: circa 6 uur. Circa 185 kcal p.p.
Gekonfijte citroenschil
Snijd van 4 onbehandelde citroenen met een citroenschiltrekker (zesteur) flinterdunne lange reepjes. Het wit van de schil mag niet meekomen. Leg de reepjes in een steelpan, bedek ze royaal met kokend water en laat ze 30 min. staan. Laat ze goed uitlekken. Breng 300 g suiker met 1½ dl water aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de schilletjes toe en laat ze op zacht vuur circa 15 min. koken. Laat ze in de siroop afkoelen.
STYLING: Désirée van Dijk. BEREIDING: Yvonne Jimmink.