null Beeld

Timbaaltjes van citroen-yoghurtijs

Nagerecht voor 8 personen

Libelle Admin

200-250 g fijne tafelsuiker

9 dl volle yoghurt

6-8 el citroensap

geraspte schil van 2 citroenen

Bereidingswijze:

  1. Breng de suiker in een pan aan de kook met 2¼ dl water tot de suiker is opgelost.
  2. Laat de siroop afkoelen.
  3. Meng de suikersiroop met de yoghurt, het citroensap en de citroenrasp en schep dit mengsel in 8 vormpjes.
  4. Laat het ijs in circa 6 uur bevriezen in de diepvries.
  5. Stort het ijs voor serveren en garneer het met gekonfijte citroenschil.

Bereidingstijd: circa 30 min. Bevriezen: circa 6 uur. Circa 185 kcal p.p.

Gekonfijte citroenschil

Snijd van 4 onbehandelde citroenen met een citroenschiltrekker (zesteur) flinterdunne lange reepjes. Het wit van de schil mag niet meekomen. Leg de reepjes in een steelpan, bedek ze royaal met kokend water en laat ze 30 min. staan. Laat ze goed uitlekken. Breng 300 g suiker met 1½ dl water aan de kook en roer tot de suiker is opgelost. Voeg de schilletjes toe en laat ze op zacht vuur circa 15 min. koken. Laat ze in de siroop afkoelen.

STYLING: Désirée van Dijk. BEREIDING: Yvonne Jimmink.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden