HILVERSUM, 16-06-2022, Beeld en Geluid

Jubileum Uitreiking Zilveren Nipkowschijf & Zilveren Reissmicrofoon in Beeld en Geluid.
FOTO: Brunopress/Patrick van Emst

Op de foto:   Tineke de Nooij Beeld Brunopress
HILVERSUM, 16-06-2022, Beeld en GeluidJubileum Uitreiking Zilveren Nipkowschijf & Zilveren Reissmicrofoon in Beeld en Geluid.FOTO: Brunopress/Patrick van EmstOp de foto: Tineke de NooijBeeld Brunopress

Tineke de Nooij krijgt (weer) eigen programma op Veronica

Elke zaterdag- en zondagavond het uur tussen 23.00 en 00.00 volkletsen voor je eigen programma op Radio Veronica? Het is nogal wat op 81-jarige leeftijd. Tineke de Nooij doet het vanaf 13 augustus.

Milou WindhorstBrunopress

Talpa Network, de eigenaar van Radio Veronica, maakte het nieuws vandaag bekend. Hoewel Tineke in eerste instantie alleen zendtijd zou krijgen op het digitale themakanaal Vintage Veronica, heeft ze uiteindelijk toch een welverdiende upgrade gekregen.

Eerste vrouwelijke dj van Nederland

De oplettende lezer/luisteraar kan zich wellicht nog herinneren dat Tineke eerder dit jaar met pensioen ging. Na zestig jaar nam ze afscheid van de radio, na in 1960 betrokken te zijn geweest bij de oprichting van Radio Veronica. Ze werd er zelfs de eerste vrouwelijke dj van Nederland.

“Wie Radio Veronica zegt, zegt Tineke”

Bankhangen en wortelschieten bleken echter niets voor haar. Vorige week gaf ze tijdens een speciale thema-uitzending op Veronica aan dat haar stem weer begon te jeuken; ze wilde wederom radio gaan maken. Rob Stenders, baas van de zender, twijfelde geen seconde. “Wie Radio Veronica zegt, zegt Tineke. Vanaf het schip tot aan Hilversum, Tineke was erbij en is een radiovrouw in hart en nieren. Als zij aangeeft dat ze weer radio wil maken, wie zijn wij dan om daar geen gehoor aan te geven.”

En zo geschiedde. Vanaf 13 augustus is Tineke elke zaterdag- en zondagavond tussen 23.00 en 00.00 uur terug op Radio Veronica. Dezelfde uren, maar dan doordeweeks, worden door Johan Derksen gevuld. Gaat dat horen!

Bron: NU.nl

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden