null Beeld

Tips tegen donkere kringen

Zijn donkere kringen onder je ogen een herkenbaar probleem voor jou? Met deze tips tegen donkere kringen maak jij ze een stuk minder zichtbaar. En dat zonder dat er make-up aan te pas komt. Fijn toch?

Denise van den Brand

Erfelijk

Helaas zijn donkere kringen niet altijd te verwijten aan bepaalde leefgewoonten. Donkere kringen kunnen namelijk ook erfelijk zijn. Het zit dan in je genen. Dit is vervelend, maar het is niet mogelijk om ze op een natuurlijke manier weg te krijgen. De beste oplossing is in dit geval een goed dekkende concealer.

Slechte leefgewoonten

Donkere kringen worden veroorzaakt door een ongezond voedingspatroon. Een gebrek aan vitamine C, K, B en ijzer kan een verklaring zijn voor de donkere kringen onder je ogen. Het is dus belangrijk dat je producten gaat eten waarin vitaminen en mineralen verwerkt zijn.

  • Vitamine C: fruit, groente (met name in koolsoorten) en aardappelen
  • Vitamine K: karnemelk, yoghurt, groene bladgroenten, eierdooier, sojaolie
  • Vitamine B: zuivelproducten, eieren, vlees en vis
  • Ijzer: vlees, vis, broccoli, pompoen, citrusvruchten en tomaten

Roken en alcohol helpen ook niet mee aan het voorkomen van de donkere kringen. Deze slechte leefgewoonten versterken de donkere kringen alleen maar. Roken heeft invloed op de bloedvaten en alcohol droogt je lichaam uit, waardoor de kringen nog zichtbaarder én donkerder worden.

Vermoeidheid en stress

Andere factoren die de donkere kringen onder je ogen kunnen veroorzaken zijn vermoeidheid en stress. Je huid wordt bleker als je veel moe bent en veel stress ervaart. Doordat je huid bleker wordt, zijn de onderliggende bloedvaten duidelijker zichtbaar. Zorg dus dat je voldoende slaapt en ontspant.

De vermoeidheid en stress die je ervaart, heeft ook invloed op je bloedsomloop. Een slechte bloedsomloop maken de kringen onder je ogen blauw en donker.

Tip: is de vermoeidheid slechts tijdelijk? Leg dan je gebruikte theezakjes (wel afgekoeld) op de ogen voor 10 à 15 minuten. Dit kan helpen de donkere kleur te verminderen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden