null Beeld

Tips voor een levendige relatie


Verliefdheid. Oh wat een heerlijk gevoel. We kennen het gevoel bijna allemaal. Jammer soms dat dat gevoel niet eeuwig kan blijven voortduren. In veel gevallen maakt de verliefdheid plaats voor liefde en houden van. Maar na het verstrijken van een aantal decennia gaat de glans er vaak vanaf. Dit kan komen door veel werk, verplichtingen rond de kinderen, hobby's en sporten.

Kim Denie

We hebben het er maar druk mee tegenwoordig. Natuurlijk willen we hiernaast allemaal een liefdevolle relatie. Maar daarvoor moeten we tijd en aandacht in onze relatie steken. Een liefdevolle relatie geeft je zoveel meer energie! Het is het beetje moeite doen waard, mits dit van twee kanten komt.

We geven je een aantal tips om je relatie levendig te houden.

De basis

Blijf elkaar respecteren

Zorg dat jullie elkaar blijven respecteren en vertrouwen. Deze twee aspecten zijn de basis voor jullie relatie. Val elkaar niet publiekelijk af, kleineer elkaar niet en vertrouw elkaar.

Complimenteer elkaar

Denk groots over je partner. Stimuleer je partner om het beste uit zichzelf te halen. Bijvoorbeeld: Vertel hem af en toe hoe een geweldig hij is. Dat hij de allerliefste- of allerbeste- kok, vader, ondernemer, etc. is. Natuurlijk ook leuk om dit af en toe terug te horen, dus geef dit aan.

Blijf praten

Goed communiceren is de basis van een evenwichtige relatie. Zorg dat jullie altijd kunnen blijven praten. Uit je gevoelens en geef aan dat je graag over jullie gevoelens wil praten. Voel je niet schuldig over een ruzie op zijn tijd. Als jullie een ruzie kunnen hebben en deze vervolgens uitpraten, zorgt dit juist voor verdieping in jullie relatie.

Behoud intimiteit

In het begin van jullie relatie konden jullie waarschijnlijk niet van elkaar afblijven. Inmiddels zijn er belangrijkere dingen dan het bewaken van jullie intimiteit. Wij denken hierbij aan een huisdier of kinderen die te pas en te onpas binnenkomen vallen. Allemaal heel leuk natuurlijk, maar probeer een plekje te behouden dat aan jullie als partners en minnaars toebehoort.

Behoefte aan het verbeteren van je seksleven of wil je gewoon tips om jullie intimiteit weer op gang te krijgen? Volg dan de cursus Een beter seksleven, gewoon online vanuit huis.

Samen dingen ondernemen

Plan met enige regelmaat een echte date voor jullie samen. Eén keer in de week of twee weken als het even kan. Leg de agenda’s naast elkaar en plan een leuk uitje. Je kunt ook afspreken dat jullie om de beurt de avondplanning invullen. Zo verras je elkaar ook nog. Geef hier jullie eigen invulling aan, dat wat bij jullie past. Het gaat erom dat jullie er samen aan werken om de passie levendig te houden. Ga er samen tussenuit!

<img />

TIP: Begin met kleine dingen. Je hoeft helemaal niet meteen duur naar een 5 sterren locatie. Een spontaan wijntje op het strand op een kleedje is een prima start.

Wil je nóg meer handvatten om jullie relatie weer levendiger te maken? Bestel de cursus Zo blijft je relatie levendig op Libelle Academy. Ook deze cursus is online en gemakkelijk vanuit huis te volgen.

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden