null Beeld Hollandse Hoogte / Anneke Jansse
Beeld Hollandse Hoogte / Anneke Jansse

Tjitske Reidinga had blaaskanker: “Ik ben wel 5 keer geopereerd”

Ze sprak er niet eerder over in de media, maar in een nieuw interview met de VARAgids vertelt Tjitske Reidinga (48) dat ze zes jaar geleden de diagnose blaaskanker kreeg. 

Online redactie LibelleHollandse Hoogte / Anneke Jansse

Tjitske Reidinga is vanaf 6 januari te zien in de nieuwe komische dramaserie De K van Karlijn bij Net5. In de serie kruipt Tjitske in de huid van Karlijn, die de diagnose borstkanker krijgt. Omdat ze een serie maakt over de ziekte, vertelde ze in een interview met de VARAgids nu ook over de periode zes jaar geleden toen ze zelf de diagnose blaaskanker kreeg. Daar vertelde ze nooit over in de media, maar haar vrienden en collega's wisten hier wel van.

In het interview vertelt ze: "Er was geen sprake van paniek, ik vond het vooral onwerkelijk. Ook omdat ik me helemaal niet ziek voelde. Daardoor duurt het behoorlijk lang totdat het besef werkelijk landt en impact krijgt: er zit iets in mijn lichaam dat daar niet hoort. Dat moet weg."

Goede afloop

Dat ze er niet over sprak in de media, betekent niet dat niemand ervan wist. Tjitske vertelt: "Ik maakte er geen geheim van. Dat kon ook niet door planning, speelschema's en ziekenhuisopnames. Maar ik wilde zo veel mogelijk doorwerken. Vasthouden aan de normale dagelijkse gang van zaken, dat is ook een reddingsmechanisme en een manier om te overleven. Het gaf afleiding." Ze vertelt ook dat ze nooit heeft getwijfeld aan een goede afloop. "Evengoed is het dan bijzonder pittig en mentaal moeilijk. De wetenschap dat je ziek bent en de behandelingen, de narcose, ik ben wel vier, vijf keer geopereerd. Nou ben ik wel wat gewend: ik heb in mijn leven veel in ziekenhuizen gelegen. Daardoor heb ik een groot vertrouwen in het personeel, ik heb respect voor hen en hun werk", sluit ze af.

De beste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!

Bron: Nu.nl. Beeld: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden