null Beeld

Tomatensoep à la oma: bomvol lekkers en mét spicy touch

Een ode aan de tomaat! In alle soorten, kleuren en maten. Vol van smaak en heerlijk zoet, dus vanavond eten we soep; tomatensoep! Extra fijn: je kunt de soep zo spicy maken als je zelf wilt.

Hoofdgerecht (voor 6-8 personen):

  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 lente-uien, in grove stukken
  • 1 bosje koriander + extra voor garnering
  • 4 tenen knoflook, gepeld en grof gehakt
  • 2 tl komijnzaad, gemalen
  • 450 g geroosterde paprika (uit pot, uitgelekt)
  • 800 g tomaten (uit blik)
  • 800 ml kippenbouillon (homemade of van een tablet)
  • versgemalen peper en zout

Voor erbij:

  • tortillachips
  • 2 avocado’s, in stukken
  • pakje feta, gekruimeld
  • 200 g tomaatjes, in stukjes
  • bosje koriander, gehakt
  • bakje zure room
  • 2 jalapeño pepers, in dunne ringetjes
  • 1 blikje kidneybonen (à 400 g)
  • 300 g gegaarde kip, in stukjes
  • 2 limoenen, in partjes

Verhit de olie in een pan met dikke bodem. Voeg de lente-uien, koriander, knoflook en het komijnzaad toe. Fruit het enkele minuten en voeg dan de paprika, tomaten en bouillon toe. Laat de soep 10-15 minuten zachtjes koken en pureer vervolgens glad met een staafmixer. Breng de soep op smaak met versgemalen peper en zout, en verdeel de soep over de kommen. En dan… kies wat lekkers uit voor erbij. Van tortillachips tot limoentjes.

Bereidingstijd: 20 min.

Receptuur: Victor de Launay. Styling: Cyn Ferdinandus. Fotografie: Eric van Lokven.

null Beeld
Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden