Tongfilet met kruidenkorst
Hoofdgerecht voor 4 personen
Benodigdheden:
- 8 tongfilets
- 1 kopje vers broodkruim
- 50 g fijngehakte walnoten
- 50 g oude boerenkaas, geraspt
- 1 el fijngesneden tijmblaadjes
- 3-4 el gesneden bladpeterselie
- geraspte schil van 2 limoenen
- 1-2 tl limoensap
- 30 g boter
- 2 el olijfolie
Voor de tartaarsaus:
- 75 g mayonaise
- 1 el kleine kappertjes
- 1 el fijngesneden zure augurkjes
- 1 tl fijngesneden dragon
- 1-2 el fijngesneden bieslook
- zout, peper
Bereidingswijze
- Leg de vis op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng broodkruim, noten, kaas, tijm, peterselie, limoenrasp, limoensap en boter en verdeel over de vis. Sprenkel over elke filet ¾ tl olie.
- Zet ze 4-5 min. onder de hete grill (of 5 min. in een hete oven op 220ºC) tot de vis gaar is en de bovenkant goudgeel.
- Meng de ingrediënten voor de saus en serveer bij de vis.
- Lekker met geroosterde aardappelen.
Bereidingstijd: circa 20 min. Circa 490 kcal p.p.
Productie en receptuur: Marlies Batelaan. Fotografie: Peter Kooijman.