Touriya Haoud Beeld Brunopress
Touriya HaoudBeeld Brunopress

Touriya Haoud over ziekteperiode: “Vier jaar lang heeft mijn lichaam in brand gestaan”

Touriya Hadid heeft een heftige periode achter de rug. Niet alleen was ze jarenlang verwikkeld in een nare vechtscheiding, ook werd er kanker bij haar gediagnostiseerd. Nu maakt het model het goed en kan ze praten over deze pittige tijd.

Aan Grazia vertelt ze over de nare jaren die nu - eindelijk - in het verleden liggen.

Vechtscheiding

De 43-jarige Touriya woonde jarenlang in Los Angeles met haar inmiddels ex-man Greg Vaughan (47). De scheiding van hem werd een vechtscheiding, waarin de voogdij om hun drie kinderen het grootste hekelpunt was. Volgens Touriya probeerde Greg destijds middels een juridische truc de volledige voogdij over hun zoons Jathan, Cavan en Landan te krijgen.

Ziek

In diezelfde periode werd er kanker bij haar geconstateerd. Pas in 2019 was duidelijk dat ze ziek was, maar naar eigen zeggen voelde ze zich al sinds 2016 niet goed. “Ik kreeg allerlei wonden op mijn huid, alsof ik door iets gebeten was”, legt ze uit. De artsen stonden voor een raadsel. “Mensen in LA gingen ervan uit dat ik bedekkende kleding droeg, omdat ik moslim ben. Maar ik kon mijn lichaam niet eens laten zien.”

Ondraaglijke jeuk

De plekken zorgden voor een intense jeuk, vertelt Touriya. “Vier jaar lang heeft mijn lichaam in brand gestaan. Ik bleef maar krabben, krabben, krabben. Dag en nacht. Het was of ik in een horrorfilm zat. Ik heb momenten gehad dat ik dacht: ik rijd van de klif bij Malibu af.”

Doorzetten

Haar kinderen gaven haar de kracht om door te gaan, vertelt ze. “Ik wilde niet dat ze hun moeder, zoals ik, op jonge leeftijd zouden verliezen. En ook haar ambitie hielp mee. “Ik wil nog zoveel dingen doen, zoveel mensen helpen. Daarom sta ik ook vanuit mijn hart andere vrouwen met kanker bij”, aldus Touriya.

Bron: RTL Boulevard, Story

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden