null Beeld

Trein rijdt weg met Noortje (11), vader staat nog op het perron

Het zal je maar gebeuren: de trein rijdt weg terwijl je dochter er nog in zit. Het overkwam de Nederlandse Paul van den Bergh uit Blaricum. Sinds het voorval, 2 jaar geleden, is hij op zoek naar de vrouw die zich ontfermde over zijn dochter Noortje (toen 11). 

Online redactie Libelle

Op zijn Facebookpagina schrijft Paul hoe hij in augustus 2014 met zijn zoon Matthijs (toen 15) en dochter Noortje om 15.13 uur de trein vanuit Basel naar Utrecht Centraal nam. "In Basel stapte een leuke dame onze coupé binnen met veel bagage. Deze dame heb ik geholpen haar zware koffers in het bagageruim boven de stoelen te krijgen. Wat ben ik blij dat ik dit heb gedaan. Waarom, dat weet je straks."

Benen strekken

Zo'n 3 uur later kwam het gezin aan op Frankfurt, waar Paul en Matthijs de benen wilden strekken. Dochter Noor bleef zitten. Paul: "2 minuten later hoorden we opeens: psssttt, en de deur vloog dicht. Ik trok een sprint als nooit tevoren en drukte als een gek op de knop. Hij bleef dicht... Ik schreeuwde volkomen in paniek, met overslaande stem, in het Duits en Nederlands, dat mijn dochter nog in de trein zat, maar het mocht niet baten. Weg was de trein, met Noortje erin. De grond zakte onder mij vandaan en mijn buik veranderde in 1 seconde in de Niagara Falls."

Slimme vader

Direct belde Paul zijn dochter, die behoorlijk in paniek was. Gelukkig herinnerde Paul zich de vrouw die hij had geholpen met haar bagage en hij vraagt Noortje haar de telefoon te geven. Zij belooft naast zijn dochter te gaan zitten om op haar te passen en haar te troosten. Zo snel mogelijk nemen Matthijs en Paul een andere trein naar Nederland, ondertussen steeds Noortje bellend. "Ze klonk steeds vrolijker en in no time wist de hele coupé dat zij het meisje was van wie haar slimme vader nog op het perron stond. In Utrecht aangekomen (waar haar moeder haar opwachtte, red.) heeft zo'n beetje de hele coupé haar geholpen met uitstappen en de 3 zware koffers op het perron gezet."

Beschermdame

Ruim 5 uur later kan Paul zijn dochter eindelijk in de armen sluiten. Paul: "Je begrijpt dat ik deze beschermdame heel graag wil bedanken voor haar goede zorgen over mijn kleine engeltje. Zij heeft de hele reis van Frankfurt naar Utrecht naast Noortje gezeten. Degene die weet wie deze dame is en dit aan mij wil doorgeven maakt mij erg blij. Ik vermoed dat ze in Den Haag woont."

Zat jij op woensdag 13 augustus 2014 in deze trein? Meld je dan via onlineredactie@libelle.nl.

LEES OOK:

Bron: Facebook. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden