null Beeld

Treinpassagier geeft moeder geld voor goede daad

In een stampvolle trein van Birmingham naar Plymouth besloot moeder Sammie Welch haar driejarige zoontje op schoot te nemen zodat iemand anders kon zitten. Een onbekende treinpassagier was zo onder de indruk van die goede daad, dat hij de vrouw geld gaf.

Susan Dalstra

Het jongetje zat naast zijn moeder te slapen – half op een stoel, half op haar schoot. Toen iemand op die plek wilde gaan zitten nam de vrouw haar zoon op schoot. Dat vond een andere treinpassagier zo bijzonder dat hij besloot de vrouw 5 pond (6,70 euro) te geven gepaard met een briefje.

Op het briefje stond:

“Neem een drankje van me. Je bent een voorbeeld voor je generatie: beleefd en je leert je kleine jongen goede manieren. Fijne avond!

Man in de trein met een bril en een hoed.

PS: Ik heb een dochter van jouw leeftijd, iemand deed eens hetzelfde voor haar. Hoop dat ze, als ze kinderen heeft, net zo’n goede moeder is als jij.”

Bedanken

“Toen hij het gaf zei hij dat het uit m'n tas was gevallen. Ik bedankte hem en pakte het aan. Toen ik keek en zag wat hij had geschreven schrok ik. Ik was overweldigd, het was zo lief!”, vertelt Sammie. Ze wil heel graag weten wie de weldoener was. “Ik wou dat ik hem beter had kunnen beschrijven, want ik wil hem graag persoonlijk bedanken.” Sammie heeft het geld op de spaarrekening van haar zoon gezet. “Dat leek me het beste.”

Bron: The Daily Mail

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden