Trifle met chococustard & kruidnoten Beeld Libelle
Trifle met chococustard & kruidnotenBeeld Libelle

Trifle met chococustard & kruidnoten

Met wat cacao wordt gewone custard een chocoladeversie. Gecombineerd met boterige cake en flink wat slagroom is dit een dessert waar veel mensen heel gelukkig van worden.

wie zoet is, krijgt lekkers

Nagerecht 8 pers. | Bereidingstijd: 30 min. | Afkoelen: 30 min

Dit heb je nodig:

  • 250 ml slagroom
  • 170 ml volle melk
  • 240 g kristalsuiker
  • 50 g maïzena
  • 4 eidooiers
  • 1 el cacaopoeder
  • snuf zout
  • 1 roombotercake (ca. 450 g), in plakken van 1 cm dik
  • 30 ml amandellikeur (of laat weg voor een alcoholvrije trifle)
  • 300 ml slagroom
  • 150 g chocolade kruidnoten.

Extra nodig:
Grote glazen (trifle)vorm

Zo maak je het:

  1. Verwarm de slagroom en melk in een steelpan tot het heet is, maar laat niet koken. Zet het vuur uit en laat 10 min. staan.
  2. Klop 65 g van de suiker, de maïzena, eidooiers, het cacaopoeder en een snuf zout tot een egaal mengsel. Giet er een scheutje van het room-melkmengsel bij en klop goed met een garde. Voeg al kloppend de rest van de warme room bij.
  3. Giet het hele mengsel terug in de steelpan en laat de chococustard stevig kloppend op middelhoog vuur dik worden. Dit duurt 5-6 min.
  4. De custard is goed als hij aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken. Dreigt de custard te gaan schiften, haal hem dan van het vuur en klop heel stevig met een garde tot het mengsel weer egaal is.
  5. Laat het afgedekt met een stukje plasticfolie 30 min. afkoelen.
  6. Verdeel de plakken cake over de bodem van een (trifle)vorm. Besprenkel met de likeur.
  7. Klop de rest van de slagroom lobbig.
  8. Verdeel de afgekoelde custard over de cake. Schep de geklopte slagroom erop en strijk glad.
  9. Bestrooi met de chocokruidnoten.

Et voilà, smakelijk!

Styling: Marijn Visser | Fotografie: Alan Jensen | Receptuur: Yvette van Boven

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden