Dikkie Dik Beeld Jet Boeke
Dikkie DikBeeld Jet Boeke

Trommel de (klein)kinderen op: Dikkie Dik is voor het eerst in de bioscoop te zien

Heb je (klein)kinderen die geen genoeg kunnen krijgen van Dikkie Dik of ben je zelf fan? Dan hebben we goed nieuws: die ándere beroemde, rode kater krijgt voor het eerst zijn eigen speelfilm. Dikkie Dik en de verdwenen knuffel is in 2024 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Ismay GijsenJet Boeke

Dat maakten producenten Phanta Animation en BosBros donderdag bekend.

Actieve doe- en zingfilm

De makers omschrijven de film als “een actieve doe-en-zing-je-meefilm voor de jongste doelgroep en hun (groot)ouders, waarbij het publiek niet hoeft stil te zitten.” Het publiek kan tijdens de voorstelling Dikkie Dik meehelpen met het zoeken naar zijn liefste knuffel.

Scenario, regie en muziek

Het scenario wordt geschreven door Burny Bos. Hem kun je kennen van Nederlandse filmklassiekers als Minoes, Het paard van Sinterklaas en Abeltje. Joost van den Bosch en Erik Verkerk van animatiestudio Ka-Ching Cartoons nemen de regie op zich en de liedjes worden gecomponeerd door Mike Boddé en Johan Hoogeboom.

Over Dikkie Dik

Het eerste Dikkie Dik-verhaal verscheen op 3 maart 1978 in het televisieprogramma Sesamstraat. De afgelopen 45 jaar heeft Jet Boeke honderden verhalen over de beroemde kater geschreven en geïllustreerd. Sinds 1983 worden de avonturen van Dikkie Dik uitgebracht in boekvorm door Gottmer Uitgevers Groep. Inmiddels zijn er miljoenen exemplaren verkocht.

Het is nog niet bekend wanneer de film precies in de bioscoop verschijnt. Er wordt verwacht dat de film medio 2024 uitkomt.

Als je met je (klein)kind naar de bioscoop gaat, weet je van tevoren of de film geschikt is. Op de iPad is dat soms wat lastiger. Zo voorkom je dat je kind ongeschikte filmpjes ziet:

Bron: NU.nl

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden