null Beeld

Truffelaardappelsalade met avocado en doperwtjes

Redactie Libelle.nl

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen

  • 400 g truffelaardappels
  • 200 g verse doperwten
  • 1/2 Spaanse peper, fijngesneden
  • 3 el fijngesneden bladpeterselie
  • sap en zest (rasp) van 1 limoen
  • 4 el olijfolie
  • 2 Eat Me avocado's
  • zout en peper

Weetje: Truffelaardappel is een zoete aardappel. Het vruchtvlees van de truffelaardappel heeft een prachtige paarse kleur die lijkt op die van bietjes. Het paars wordt afgewisseld met de vertrouwde lichte aardappelkleur. De truffelaardappel heeft zijn naam vooral te danken aan de vorm en de kleur.

Zó maak je het

Zet een pan met gezouten water op en breng aan de kook. Schil ondertussen de truffelaardappelen en snijd ze in blokjes van ca 1 cm dik. Voeg die toe aan het kokende water en kook ze gaar in ca 7 minuten. Let op: kleine blokjes zijn snel gaar.

Gooi de gare blokjes in een vergiet en spoel af met koud water om het garingsproces te stoppen.

Zet ondertussen een nieuwe pan met zout water op en blancheer daarin de doperwten in ca 3 minuten. Giet ze af en spoel ook even na met koud water zodat ze niet verder garen.

Doe de aardappel en de doperwten in een kom en voeg hier nu de fijngesneden Spaanse peper, bladpeterselie, sap en zest van 1 limoen en zout en peper aan toe. Meng dit goed door samen met de olijfolie. Snijd nu de avocado’s doormidden en in vieren en gooi de pit weg. Snijd de parten als een waaier en leg zo op de borden. Verdeel er de aardappelsalade over. Maak af met versgemalen peper en olijfolie.

Tip: Smeer de handen in met wat olijfolie, dan gaat de paarse kleur van de aardappel er makkelijker vanaf.

Tip: De aardappelsalade kan lang van tevoren worden voorbereid. Voeg alleen wel de kruiden pas op het laatst toe.

Tip: Wacht met het snijden van de avocado totdat de borden opgemaakt kunnen worden. De avocado verkleurt namelijk snel.

Bereidingstijd: ca 20 minuten. Kcal: 375 p.p.

Wil je zien hoe Claartje dit klaar maakt? Kijk dan aflevering 10 terug van Claartjes Keuken.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden