Tv-producent en presentator Harry de Winter (73) overleden Beeld PETRONELLANITTA
Tv-producent en presentator Harry de Winter (73) overledenBeeld PETRONELLANITTA

Tv-producent en presentator Harry de Winter (73) overleden

Programmamaker, presentator en kunstenaar Harry de Winter is dinsdagavond op 73-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie woensdag bekendgemaakt aan het ANP. De begrafenis vindt plaats in besloten kring.

Chanan FoppenPETRONELLANITTA

Harry de Winter was tv-producent, deejay 40UP, presentator en kunstenaar. Hij brak door met het televisieprogramma Wintertijd, het programma waarin Harry met bekende Nederlanders in gesprek ging over hun leven en de rol van muziek daarin. In de laatste aflevering van het programma, eind 2021, werd hij zelf geïnterviewd door Jeroen Pauw. Daarin vertelde hij dat hij sinds 2020 asbestkanker heeft. Beter worden kon niet meer, wel sprak hij de hoop uit dat hem nog wat jaren zijn gegund.

Harry en Yvonne

Eind 2022 spraken we Harry en zijn vrouw Yvonne over zijn ziekte en hun liefde. Ze waren toen bijna dertig jaar samen, maar zijn nooit samen gaan wonen. “We vinden het allebei fijn om soms alleen te zijn. Daarnaast hebben we onze eigen vrienden, onze eigen bezigheden. We hoeven niet alles te delen”, vertelde Yvonne daarover.

null Beeld PETRONELLANITTA
Beeld PETRONELLANITTA

Asbestkanker

Harry vertelde in dat interview: “Geen idee hoe ik aan asbestkanker kom. Ik verzamel bakelieten radio’s en de bedrading werd soms met asbest gelijmd. Misschien is dat het? Een pluisje asbest kan na dertig jaar funest blijken.” Hij vertelde dat hij op dat moment van scan tot scan leefde: “Eén ding is zeker: als ik zevenenzeventig word, heb ik het goed gedaan. (...) Wie weet hoor ik binnenkort dat ik ben uitbehandeld. Dan begint een nieuwe fase. Wat ga ik dan doen? Als ik me echt klote ga voelen, ga ik niet in een ziekenhuisbed liggen tot het einde komt. Dan neem ik het heft in eigen hand.”

Yvonne over haar partner

“Soms overvalt me uit het niets een groot verdriet”, vulde Yvonne in het interview aan. “ De gedachte: stel dat mijn maatje er straks niet meer is? (...) Ik denk dat het besef van je eigen dood minder erg is dan het besef van de dood van je partner. Dan zou ik hetzelfde zeggen als Harry: ik heb een geweldig leven gehad. Maar als ik me voorstel dat hij er niet meer is, dan voelt dat als opengereten worden. Daar kan ik me niet tegen wapenen.”

Hier lees je het hele interview met Harry en Yvonne.

Bron: ANP

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden