null Beeld

Tv-programma Opsporing Verzocht ‘minder eng’ gemaakt om kijkers niet af te schrikken

Een grappig weetje uit tv-land: het team achter het bekende NPO-programma Opsporing Verzocht heeft 2 jaar geleden een bewuste keuze gemaakt om het programma 'minder eng' te maken.

Marije Kersten

Het bleek namelijk dat een flink deel van de kijkers de opzet te eng vond en een item niet 'af' durfde te kijken.

Dreigende muziek en donkere luchten

En dat was natuurlijk juist niet de bedoeling, want het opsporen van daders en het ophelderen van zaken behoort tot de kerntaken van het programma. En dus besloot het redactieteam de ergste 'engheid' eraf te halen, door minder dreigende muziekjes onder de reportages te zetten en niet meer steeds donkere wolkenluchten op de achtergrond te tonen.

Ellie Lust

Politiewoordvoerster in Amsterdam, Ellie Lust, neemt vaak plaats aan tafel om een misdaad te komen toelichten en zij geeft aan dat ze hoopt dat mensen juist minder bang worden van het programma, omdat er zo veel zaken worden opgelost. "We hebben bewezen dat we veel zaken kunnen oplossen, juist daardoor zouden mensen zich veiliger kunnen voelen."

Bron: Nu.nl. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden