null Beeld

Tv-tips voor zondagavond

Veel spanning vanavond op de televisie! Zo zijn er de thrillers 'The girl with the dragon tattoo' en 'Parker'. Ook krijgen we een kijkje in het leven van een Nederlandse journalist die al twaalf jaar in Iran woont. Dit zijn Libelle's tv-tips.

Helene van Santen

The girl with the dragon tattoo

Een familiegeschiedenis vol duistere geheimen. Dat is de basis voor The girl with the dragon tattoo, gebaseerd op de succesvolle Zweedse Millennium-boeken van Stieg Larsson. En als we dan ook nog zeggen dat de hoofdrol wordt gespeeld door Daniel Craig, wil je deze film vast niet missen. Hij kruipt in de huid van Mikael Blomkvist, een journalist die de opdracht krijgt om de mysterieuze verdwijning van de 16-jarige Harriet Vanger op te lossen. The girl with the dragon tattoo is het eerste deel van de filmtrilogie, die is geregisseerd door David Fincher. Dit eerste deel is in Nederland bekend onder de boektitel Mannen die vrouwen haten. Hiervan zijn in totaal 50 miljoen exemplaren in 46 landen verkocht.

22.30 uur, Net5.

Parker

Jennifer Lopez (foto boven) en Jason Statham schitteren in de thriller Parker. Parker (Jason Statham) is een rechtvaardige crimineel. Hij steelt niet van de armen en zal een onschuldig persoon nooit iets aandoen. Tijdens zijn nieuwste klus wordt Parker zelf het slachtoffer van zijn mede-overvallers als de overval uit de hand loopt en zij hem voor dood achterlaten. Hij overleeft en plant een wraakplan. Samen met de beeldschone makelaar Leslie (Jennifer Lopez) bedenken ze hun grootste overval ooit.

20.00 uur, RTL5.

Onze man in Teheran

Hoe is het om als Nederlander in een streng islamitisch land te wonen? En er te werken als journalist? In de documentairereeks Onze man in Teheran laat Thomas Erdbrink de andere kant van Iran zien. De journalist, die correspondent is voor o.a. de NOS en het NRC, woont er al twaalf jaar en wil laten zien dat er veel misverstanden bestaan over het land. Erdbrink is getrouwd met een Iraanse kunstenares en volledig opgenomen in de schoonfamilie. Hij ervaart zijn leven in het streng islamitische land als een toneelspel zonder einde. De religieuze leiding heeft veel verboden, maar intussen is er veel meer mogelijk dan mensen uit het Westen zich realiseren. Want na decennia van streng islamitische heerschappij zijn de Iraniërs creatief geworden in het omzeilen van wetten en regels.

20.15 uur, NPO2.

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden