null Beeld

Tweede Kamer: zorgpersoneel verdient bonus voor strijd tegen corona

De helden in de zorg strijden momenteel keihard tegen het coronavirus. En dat verdient volgens de Tweede Kamer een bonus.

Daphne Dorgelo

Het kabinet kan zich daarin vinden en gaat onderzoeken hoe zij dit kunnen regelen.

In de frontlinie

Artsen, verpleegkundigen en andere medewerkers in de zorg "staan in de frontlinie" in de strijd tegen het oprukkende virus, stelt de Kamer. Hun "buitengewone prestaties" verdienen niet enkel applaus, maar ook een "financiële blijk van waardering." Het voorstel werd geopperd door het onafhankelijke Kamerlid Femke Merel van Kooten-Arissen en kreeg de unanieme steun van de Kamer.

Verdeling in de zorg

Momenteel zijn er nog meer vragen dan antwoorden, en dat gaat ook op voor het beleid in Nederland. In het debat woensdagavond ging Rutte daarom nog in op de verwarring die is ontstaan rond het begrip groepsimmuniteit, waarover hij sprak in zijn toespraak maandag. "Het doel van het beleid is ervoor zorgen dat de zorg het aankan en dat ouderen en kwetsbaren zo goed mogelijk worden beschermd", stelde de premier. "Immuniteit is een bijkomend effect, wat heel langzaam wordt opgebouwd. Het helpt, maar het is geen doel van het beleid. En het is dus ook geen doel om zoveel mogelijk mensen te besmetten, wat ik hier en daar lees."

Applaudisserend Nederland

Niet alleen financiële steun, ook emotionele steun vanuit Nederland houdt de zorgmedewerkers momenteel op de been. Afgelopen dinsdagavond klapte heel Nederland om klokslag 20.00 uur uit de ramen. Een geweldige manier om de waardering voor de zorgverleners te uiten. Twitter stroomde direct over met video's van de indrukwekkende gebeurtenis. Er werd onder meer vuurwerk afgestoken en zelfs ons koningshuis klapte mee.

Het is belangrijk om momenteel goed voor jezelf en elkaar te zorgen. Daarom is het belangrijk om de nodige voorzorgsmaatregelen die je kan nemen tegen het coronavirus te hanteren:

De mooiste berichten van Libelle in je mailbox ontvangen? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Bron: Nederlandsdagblad. Beeld: iStock

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2023 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden