null Beeld

Tweelingbroers Rodney en Mitchel roeren kijkers tot tranen toe in ‘Dream school’

Zwemmer Maarten van der Weijden vertelde jongeren in het programma 'Dream school' openhartig over zijn strijd tegen kanker. Dit maakte veel los. Zeker bij tweelingbroers Rodney en Mitchel. 

Faye Heijnis

Hun moeder is overleden aan kanker. Daar zijn ze allebei natuurlijk kapot van. Maar de jongens gaan anders met dit verdriet om.

Met de ambulance naar mama

Waar Rodney zijn pijn deelt en er openlijk over spreekt in de klas met Maarten, sluit Mitchel zich af van de groep en loopt hij de les uit. Uiteindelijk stort hij zijn hart bij klasgenote Denise. "Weet je hoe het is als je alleen de slechte dingen onthoudt? Dat je elke dag van school met de ambulance wordt opgehaald om naar je moeder te gaan?", vertrouwt hij haar snikkend toe. "Dat je moeder in de rolstoel zit langs het voetbalveld met morfine, om toch nog je wedstrijd te kijken?"

Schuldgevoel

Eenmaal terug in de klas, vloeien ook bij Rodney de tranen. "Ik voel me schuldig dat ik niet bij haar ben gebleven tot het eind", vertelt hij over het moment dat ze haar laatste adem uitblies. "Het was voor haar het perfecte moment. Maar ik had gewild dat ik erbij was. Dan praat je jezelf een schuldgevoel aan."

Twitter betoogt volop medelijden met de broers en zaten duidelijk snotterend voor de tv.

Je kunt de aflevering van Dream school hier terugkijken.

Bron: Twitter, Dream school (NTR). Beeld: Twitter

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2022 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden