Getty Images Beeld Getty Images
Getty ImagesBeeld Getty Images

Uitgekeken op hummus? Dit TikTok-recept voor ‘whipped feta’ staat zó op tafel

Al een aantal jaar is hummus zeer populair. Het ligt in allerlei varianten in de winkels, van biet tot aubergine en van zoete aardappel tot de klassieke variant. Ben je er zo langzamerhand wel op uitgekeken? Waag je dan aan whipped feta. Want ja, dat bestaat.

Het recept spotten we op TikTok en gaat met recht viraal.

Dips maar dan anders

Stokbrood met dips serveren is altijd een goed idee. Het staat gezellig, is gemakkelijk en valt vrijwel altijd goed in de smaak. Zelfs de meest lastige eters slaan een simpel stokbroodje niet af. Toch is het niet héél speciaal, waardoor het leuk is eens iets anders dan kaasjes of hummus neer te zetten als smeersel.

Whipped feta

Dit recept voor opgeklopte feta met olijven is daarom ideaal. Het werd bedacht door TikTokker Jamie Milne van het account Everything Delish, en is een grote hit. En dat is niet zomaar: het recept is gemakkelijk te maken, behoeft niet een hele waslijst aan ingrediënten en ziet er nog feestelijk uit ook. Hoe het smaakt? Als een soort smeerkaas, maar dan een stuk smaakvoller én specialer.

Dít heb je nodig:

1/2 kop hele groene olijven, ontpit

1/4 kopje olijfolie

1-2 bosjes tijm

zout + peper

Een blok verkruimelde feta

1/4 kop roomkaas

1/4 kop water

2 eetlepels honing

1-2 bosjes tijm

1-2 bosjes oregano

Citroenschil, geraspt

En zo maak je het:

Geroosterde olijven:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de olijven in een ovenschaal. Top af met een klein scheutje olijfolie, zout en peper. Mix tot alle olijven gelijkmatig bedekt zijn. Voeg tijm naar smaak toe. Rooster 8-10 minuten in de oven. Haal daarna uit de oven en zet apart.

Whipped feta:

Voeg de verkruimelde feta, roomkaas, 1/4 kop water en de 1/4 kop olijfolie toe aan een keukenmachine. Meng 2-3 minuten. Voeg citroenschil, zwarte peper en honing toe aan het mengsel en laat dit nog 2 minuten mengen.

En daar is je feta-dip. Doe het in een kom en voeg de geroosterde olijven als garnering toe. Giet ook de olijfolie uit de ovenschaal bovenop de dip. Garneer met tijm, oregano en zwarte peper. Serveer met vers brood en geniet!

Bron: Everything Delish

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden