null Beeld

Vacature: wie wil er knuffelen met adoptiebaby’s?

Een bijzonder verzoek van verschillende adoptiebureaus in Amerika: mocht je nog wat tijd (en liefde) over hebben, kom dan als-je-blieft knuffelen met onze baby's.

Veel van de bureaus kampen met onderbezetting en roepen mensen op zich als vrijwilliger aan te melden om met name de pasgeboren - ter adoptie afgestane - baby'tjes te verzorgen, voordat de kleintjes definitief ter adoptie worden afgestaan.

2 tot 6 weken

Adam Pertman, directeur van het Nationale Centrum voor Adoptie en Plaatsing, geeft aan dat adoptiebureaus niet bepaald veel geld van de overheid ontvangen en zodoende aangewezen zijn op hulp van buitenaf, van vrijwilligers met een groot hart dus. Als iemand zich aanmeldt, wordt er eerst een grondige check gedaan en komt een medewerker op huisbezoek, om te kijken of dat een veilige omgeving is voor de baby. Vervolgens blijft een kleintje gemiddeld 2 tot 6 weken thuis bij een vrijwilliger, waarbij alle verzorgingskosten voor rekening van het adoptiebureau komen.

LEES OOK: FOTOGRAFE LEGT EERSTE ONTMOETING OUDERS EN ADOPTIEKINDJE VAST

Belangrijk

Pertman zegt verder dat het juist in de eerste weken voor een baby ontzettend belangrijk is om vastgehouden, geknuffeld en getroost te worden. Bovendien geeft het ook de verzorger een fijn gevoel om zoiets moois voor een nieuwe wereldbewoner te kunnen doen. Een echte win-win-situatie dus. Wij hopen van harte dat mensen zich aanmelden en lekker aan het knuffelen slaan.

Bron: Goodhousekeeping. Beeld: iStock

Meer over

Op alle verhalen van Libelle rust uiteraard copyright. Linken kan altijd, eventueel met de intro van het stuk erboven. Wil je tekst overnemen of een video(fragment), foto of illustratie gebruiken, mail dan naar copyright@libelle.nl.
© 2021 DPG Media B.V. - alle rechten voorbehouden